Skip to content
Coronavirus

Cei şase români aduși în țară de pe nava Diamond Princess vor rămâne în carantină 14 zile

Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Aeronava C-27J Spartan este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare, a transmis MApN. Ei vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus.

Potrivit Ministrerului Apărării Naţionale (MApN), o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta Bucureşti – Berlin şi retur, pentru aducerea în ţară a şase cetăţeni români repatriaţi din Japonia.

Cei şase cetăţeni au fost transportaţi din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti.

Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a precizat că este vorba despre doi pasageri şi patru membri ai echipajului, ei fiind examinaţi medical înainte de îmbarcare, testaţi pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

„În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea lor de sănătate”, arată MS.

Conform sursei citate, nava de croazieră Diamond Princess este în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *