Skip to content
Sport

Cel mai bun film al anului 2018, premiat la Oscar

as.com

Gala Premiilor Oscar reprezintă, anual, cel mai important eveniment din lumea cinematografiei, întrucât cele mai bune rezultate ale actorilor, regizorilor dar și a echipelor de producție sunt recompensate cu cel mai important premiu din industrie: Oscarul.

Pe acest fond, cea de-a 90-a ediție i-a adus operei ”The shape of water”, în regia lui Guillermo del Toro, titlul de ”cel mai bun film”. În cursa pentru cel mai răsunător titlu au intrat și „Call Me by Your Name” (de Luca Guadagnino), „Darkest Hour” (de Joe Wright), „Dunkirk” (de Christopher Nolan), „Get Out” (de Jordan Peele), „Lady Bird” (de Greta Gerwig), „Phantom Thread” (de Paul Thomas Anderson), „The Post” (de Steven Spielberg) și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (de Martin McDonagh), scire Hotnews.ro.

Cea mai bună actriță în rol principal a anului 2018 a fost desemnată ca fiind Frances McDormand pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, iar Gary Oldman a primit trofeul pentru categoria „cel mai bun actor în rol principal” pentru interpretarea din „Darkest Hour”.

Cea de-a 90-a gala a Premiilor Oscar a fost prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel și a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *