Skip to content
Cultura Sibiu Societate Știri locale

Cel mai important eveniment din istoria Sibiului. Centrul orașului se umple de corturi

turnulsfatului.ro

Organizatorii Summit-ului UE de la Sibiu vor umple centrul orașului cu construcții temporare, de tip cort, deoarece oraşul nu are infrastructura necesară găzduirii unui eveniment de asemenea proporții.

Patru corturi de conferințe, cu o suprafață totală de peste 1.100 de mp, trei corturi pentru presă de peste 1.200 de mp, un cort pentru interpreți de peste 500 de mp și nu mai puțin de 12 corturi de control al accesului, corturi cu o suprafață totală de aproape 300 de mp, vor fi amplasate în Piața Huet și Piața Mică a Sibiului. Corturile vor fi amplasate în vederea organizării Summit-ului UE de la Sibiu, în data de 9 mai 2019.

În același perimetru central urmează a fi amenajate locuri de fumat, containere pentru grupuri sanitare, dar și un podium care va fi folosit de înalții demnitari care se vor întâlni la Sibiu, informează turnulsfatului.ro

În Huet stau interpreții

Dacă Piața Mică va fi acoperită aproape în întregime de corturi dedicate presei și conferințelor de presă, în Piața Huet vor fi amplasate construcții temporare pentru cei care vor asigura funcționarea Summit-ului. Astfel, în curtea Colegiului Samuel von Brukenthal urmează a fi amplasat un cort de 525 de mp pentru interpreți, cu o capacitate totală de 165 de persoane.

 

2,63 de milioane de lei, plus TVA, aproximează Ministerul Afacerilor Externe că va costa închirierea acestor corturi, cu tot cu dotările necesare. Firmele interesate de a depune o ofertă în acest sens au termen limită ziua de 7 martie 2019. Contractul licitat prevede atât închirierea, montajul, dotarea și curățenia cât și personalizarea acestor corturi.

Cel mai important eveniment din istoria Sibiului

36 de delegații oficiale venite fiecare cu propria aeronavă, 27 de șefi de stat și de guvern, 400 de invitați de rang înalt și aproape 1.000 de jurnaliști. Acestea sunt doar câteva din cifrele summit-ului european pe care Sibiul îl va găzdui în data de 9 mai 2019. Summit-ul are, printre altele, scopul de a redefini bazele Uniunii Europene în urma Brexit-ului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *