Cel mai mare lanț românesc de magazine s-a vândut. „La Cocoș” a fost cumpărat de fonduri străine

Sursa foto: x

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), CEECAT Capital, un fond regional de private equity și Morphosis Capital Fund II, un fond de capital de creștere axat pe dezvoltarea și transformarea IMM-urilor locale în jucători regionali, devin acționarul majoritar în cadrul retailer-ului local La Cocoș, deținut de antreprenorii români, Iulian și Gianina Nica. Parteneriatul vizează expansiunea accelerată a amprentei La Cocoș pe teritoriul României. La Cocoș este singurul lanț autohton de magazine cu afaceri ce s-a apropiat, în 2023, de pragul de 1 miliard de lei.

Prin preluarea pachetului de control al companiei BERD, CEECAT Capital și Morphosis Capital vor susține extinderea națională a retailer-ului La Cocoș pe teritoriul României, prin deschiderea unui număr de locații noi format din două cifre în următorii patru ani, potrivit unui comunicat.

„Suntem mândri de creșterea remarcabilă a La Cocoș și de impactul pozitiv pe care l-am avut asupra comunităților din zonele în care suntem prezenți. După aproape un deceniu de activitate, am realizat că pentru a ne dezvolta la nivel național, avem nevoie de investiții semnificative, fără de care extinderea ar putea dura peste 15 ani. Ca Fondator al lanțului La Cocoș, pot spune că această tranzacție ne oferă resursele financiare și expertiza necesare pentru a extinde rapid rețeaua cu un număr de locații format din două cifre în următorii patru ani. Obiectivul nostru comun este să consolidăm poziția noastră de lider pe piața de retail alimentar din România. Împreună cu echipa La Cocoș, mulțumesc investitorilor pentru încrederea acordată și sprijinul oferit de acum înainte în realizarea acestui obiectiv ambițios. În proiectele de anvergură, partenerii puternici sunt esențiali pentru a completa resursele financiare și a maximiza eficiența. Sper ca toți cei 720 de colegi, fie că sunt alături de noi de la început sau s-au alăturat pe parcurs, să vadă în acest parteneriat o oportunitate de creștere și de consolidare. Cu acest consorțiu select alături, avem nu doar un parteneriat puternic, ci și un strateg pentru dezvoltarea viitoare a afacerii”, a declarat Iulian Nica, Fondator și CEO, La Cocoș.

Fondat în 2014, La Cocoș este un retailer românesc de tip discount, care operează în prezent trei locații în Ploiești și București. Cu un model de afaceri unic, La Cocoș a înregistrat o creștere anuală de 24% a vânzărilor între 2018 și 2022, depășind ritmul de creștere al principalilor jucători de pe piața de retail alimentar din România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: