Skip to content
Sport

Cel mai mare parc natural din Europa ar putea fi în România. Ce se va întâmpla cu munții Făgăraș

Munţii Făgăraş ar putea deveni cel mai mare parc natural din Europa!

Astfel, Ministerul Mediului, în parteneriat cu mai multe organizaţii non-guvernamentale, au demarat proiectul de creare a celei mai mari arii protejate.

Munţii Făgăraş, Bucegi, Piatra Craiului şi Iezer vor forma astfel un parc natural unic în Europa, ce ar deveni emblematic pentru acest continent, aşa Yellowstone este în Statele Unite ale Americii.

Ministrul Cristiana Paşcă-Palmer a survolat marţi munţii Făgăraş împreună cu reprezentanţii mai multor ONG-uri de protceţie a mediului.

Ministrul analizează posibilitatea creării unui areal protejat de peste 200.000 de hectare, care să includă munţii Făgăraş, Bucegi, Iezer şi Piatra Craiului.
În afară de avantajele turistice, autorităţile spun că localnicii ar putea beneficia de fonduri europene pentru susţinerea tradiţiilor şi obiceiurilor. În plus, vor fi stopate defrişările în zona munţilor Făgăraş, unde se estimează că au fost tăiate ilegal mii de hectare de pădure. Transformarea zonei în parc natural este însă un proces de durată care, spun organizaţiile non-guvernamentale, s-ar putea întinde chiar şi pe 10-20 de ani, potrivit unor surse citate de Realitatea.Net

 

2 comentarii la “Cel mai mare parc natural din Europa ar putea fi în România. Ce se va întâmpla cu munții Făgăraș

  1. … Ministrul Cristiana Paşcă-Palmer a survolat marţi munţii Făgăraş împreună cu reprezentanţii mai multor ONG-uri de protceţie a mediului. …
    Le-a prezentat doar marfa cumparatorilor. Atata tot. N-ai sa vezi protectia mediului sau alte alea. Asa se vinde tara. Prin ONG-uri care nu reprezinta pe nimeni din tara asta. Ba da, scuze, poate pe Macovei. Trebuie sa recunoastem, metoda asta de praduire a tarii este pur tehnocrata. Ca de aia au fost astia adusi de prin lume.

  2. Sa ne mai scuteasca madama cu survolarile si cu ongeurile. Ceva practic nu am vazut. E un proiect cu implicatii juridice, de proprietate, economice etc. nu prea cred ca ongistii sa aiba vre-o solutie in afara cheltuirii unor bani. Decizia este evident una politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *