Skip to content
Politică

Cel mai mare retailer online din lume vrea să angajeze masiv în București SURSE

officelovin.com

Cel mai mare retailer online din lume intenționează să angajeze masiv în București. Citiți în rândurile de mai jos despre cine este vorba și care sunt cifrele vehiculate.

Astfel, americanii de la Amazon vor să închirieze 10.000 mp de birouri în Capitală, su­pra­faţă suficientă pentru a recruta cel puţin 1.000 de angajaţi, po­trivit unor surse apropiate com­pa­niei citate de Ziarul Financiar.

Cererea pentru extindere vine la mai puţin de un an de când compania a sem­nat pentru închirierea unei suprafeţe de 13.500 de metri pătrați în Iaşi, în clă­direa United Business Center (UBC) 5 din proiectul de bi­rouri Palas, controlat de către Iulian Das­că­lu. La o chirie medie de 12 eu­ro/mp, con­tractul s-ar ridica la circa 1,4-1,5 mil. euro anual, potrivit calculelor ZF.ro.

Cererea pentru birouri a Amazon vine imediat după anun­ţul celor de la General Motors, corporația americană urmând să deschidă un call-center de 4.000 mp tot în Bucureşti, în pro­iectul Green Court construit de Skanska. Conform companiei de consultanţă imobiliară JLL, companiile cu activitate în domeniul IT au reprezentat 30% din piaţa locală de birouri din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *