Skip to content
Politică

Cel mai mare uragan din istorie se îndreaptă spre Florida, unde locuiesc zeci de mii de români

ABCNews.Go.com

Irma, cel mai mare uragan din istorie se îndreaptă către statul american Florida, unde locuiesc zeci de mii de români.

Autorităţile americane din Florida şi Georgia au emis sâmbătă ordine de evacuare pentru 6,5 milioane de locuitori, în cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria SUA, din cauza uraganului Irma. Duminică, în jurul orei 00.00 (06.00 ora României), ochiul uraganului Irma ar urma să se afle în mijlocul strâmtorii Florida şi ar putea lovi coastele Floridei în jurul orei 06.00 (12.00 ora României), transmite Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, citat de Mediafax. În Florida locuiesc 35 de mii de români.

Rafalele de vânt apropiate forţei uraganului se fac deja simţite în sudul statului Florida, în timp ce Irma urmează să lovească continentul în orele următoare. Pe coastă, nivelul apei se ridică deja, fiind asteptată o creştere în intensitate a furtunii. Uraganul va începe însă să se deplasează deasupra statului Florida duminică după-amiază.

„Furtuna e aici. Uraganul Irma ne loveşte deja statul. Sud-estul Floridei se confruntă deja cu rafele de vânt demne de o furtună tropicală şi aproape 25 de mii de oameni au rămas fără electricitate. Este ultima şansă să luaţi decizia cea mai bună. Evacuările sunt în desfăşurare pe tot cuprinsul statului. Peste 6,5 milioane de locuitori ai Floridei au primit ordin de evacuare. Nu vă puneţi vieţile în pericol, nici pe ale voastre, nici pe cele ale membrilor familiilor voastre! Fac apel către toată lumea să îşi verifice vecinii, rudele şi prietenii. Dacă ştiţi pe cineva că nu evacuează, deşi ar trebui, vă rog să luaţi legătura cu ei şi să vă asiguraţi că vor pleca acum”, a anunţat Rick Scott, guvernatorul statului Florida.

Deşi Miami nu se află în calea uraganului, metropola se va confruntă cu vânt sălbatic şi valuri gigantice. În oraşele Miami Beach şi Broward, au fost impus restricţii de circulaţie începând de vineri seara.

Adăposturile din Miami sunt arhipline. Compania de electricitate din Florida estimează că remedierea avariilor pe care le va produce uraganul va dura săptămâni întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *