Skip to content
Politică

SONDAJ de ultimă oră. Ce distanță există între Ponta și Iohannis

Un nou sondaj care ne arată cum stau cei doi finaliști prezidențiabil, Klaus Iohannis și Victor Ponta, cu doar 3 zile înainte de votul din turul II al alegerilor.

Conform datelor celui mai recent sondaj CSCI, realizat pe un eșantion de 1500 de persoane, în perioada 11-12 noiembrie, utilizând metoda CATI, premierul Victor Ponta este favorit in cursa prezidentiala.

Intrebati cu cine vor vota dintre urmatorii candidati la alegerile prezidentiale de pe 16 noiembrie, 54% dintre participantii la sondaj au votat Victor Ponta si 46% – Klaus Iohannis.

tur ii

La capitolul incredere in politicieni, Victor Ponta, cu un scor de 44%, ocupa prima pozitie in clasament,  in timp ce locul al doilea ii revine lui Klaus Johannis, cu 38%, urmat de Calin Popescu Tariceanu, cu 36%. Traian Basescu ocupa a patra pozitie in clasament, cu 19% incredere.

incredere

 • Volumul eşantionului: 1.500 persoane
 • Tipul eşantionului: Esantion multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002.
 • Eroare tolerata 2,5%, la un nivel de probabilitate de 0.95
 • Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI
 • Perioada anchetei: 11-12  noiembrie 2014

Vezi aici întreaga cercetare sociologică a CSCI: Sondaj-CSCI-13-noiembrie-20141

5 comentarii la “SONDAJ de ultimă oră. Ce distanță există între Ponta și Iohannis

  1. Hahaha…si visul ti se va realiza. Vb peste un an… Cand vei rage de foame, cu ponta presedinte si taxele scăzute dublandu.se ca valoare. Si eu voi plăti tot 1$ litrul benzina in timp ce tu nu vei mai avea nici bicketa cu ce sa o misti.

   1. Am 2 clase si 3 pahare de rachiu baute in ultima ora. Nu stiu ce inseamna canadez dar daca imi mai dati de baut mai mananc rahat pe forum. Oricum, tot Ponta va fi presedinte.

 1. ati lasat articole fara importanata pe perima pagina si l-ati scos pe cel cu scrisoare de la Merkel ca sa nu stie romanii de poveste cu grupul nazist

 2. Lasa bre canadezule…ca nici voua nu va e moale ! 1,5 CAD / litru ! Cam atata dai tu pe benzina acum ! Da` si minciuna ta e o vorba, nimica toata, fata de altele ale sasului & acoliti si ….sa ajungem si noi ca voi si apoi mai vorbim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *