Skip to content
Politică

Cel mai nou SONDAJ. Cum arată lupta prezidențială cu 7 zile înainte de primul tur

Lupta prezidențială a intrat pe ultima sută de metri. Casa de sondare IRES a dat publicității un nou sondaj de opinie, care ne indică cum arată cum stau cei 14 candidați cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerile prezidențiale.

Potrivit sondajului IRES, prezentat de Digi24, Victor Ponta este cotat cu 43% din intențiile de vot, iar Klaus Iohannis  cu 30%, în condițiile în care 61% dintre respondenți au anunțat că vor merge sigur la urne.

Pe locurile următoare se clasează Elena Udrea (8%), Călin Popescu Tăriceanu (6%), Monica Macovei (5%), Teodor Meleșcanu (3%), Corneliu Vadim Tudor (2%), Kelemen Hunor (2%) și Dan Diaconescu (1%).

Sondajul IRES a fost realizat în 23 octombrie, pe un eșantion de 1.124 de persoane și are o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Vasile Dâncu, cel care coordonează activitatea IRES, a precizat pentru Digi24 că am putea avea mai multe suprize în scorurile candidaților.

”În ultima săptămână am putea avea o mai consolidată decizie a electorilor cu privrie la vot. Sunt în jur de 7-8% dintre electori care decid să meargă la vot. Este o medie pe care am obținută la alegerile trecute din 2004 și 2009”, a explicat Dâncu.

Într-o altă cercetare a celor de la IRES, realizată în perioada 15-16 octombrie, cifrele rezultate după intervievarea unui număr de 1080 de persoane prin modalitatea CATI ne indică faptul că 36% dintre românii care ştiu cu cine vor vota la alegerile prezidenţiale şi-au schimbat opţiunea în ultima lună, iar o treime dintre ei, adică 12% au făcut-o chiar în ultima săptămână, realtează Digi24.ro.

8 comentarii la “Cel mai nou SONDAJ. Cum arată lupta prezidențială cu 7 zile înainte de primul tur

 1. GRESIT TOTAL NU COMPARI 1000 DE PERSOANE CU CATEVA MILIOANE POATE DIN AIA O MIE 430 AU FOST LA ZIUA LUI PONTA SI AU LUAT 70 DE LEI CA LE ERA FOAME SI ATAT COSTA DEMNITATEA LOR DECI E USOR SA IASA 43 LA SUTA

 2. Iar sondaj ??? Sondajele de pana acum(Sociopol, Csci, Avangarde, Inscop etc), acum IRES, il dau castigator, atat in turul I cat si in turul II, pe Victor Ponta. Unii nu PRICEP procedeele stiintifice ale realizarii sondajelor si spun ca ar fi manipulatoare.
  Stie cineva un sondaj care-l da castigator pe Iohannis ??? Acesta declara zilele trecute ca ACL are un sondaj intern in care scorul de 30% – 30%……, pentru Iohannis (!) Nu ne spune insa cum ar fi in turul II…… :))
  Care sondaj o fi mai aproape de adevar ?

 3. Totusi este posibil o eroare in acest sondaj, sau inca nu se vrea spune pana la ultimele 3 zile care este realitatea… pan la urma urmei vom vedea in 3 Noiembrie.

 4. Maior, ia zi tata, asa ti-a dat ordin licuriciul, sa-l elimini pe Dragnea de la conducerea PSD ca sa vii tu sef la Guvern? Sau oamenii monikutei fac campanie cu DNA-ul? Ai?

 5. IRES este institutul ala care a nimerit-o cu exit poll-ul in Republica Moldova exact ca ieremia cu oistea in gard, neinsemnata diferenta fiind de 13 %

  In ceea ce priveste sondajul de fata, va rog sa observati ca 61% dintre respondenți au anunțat că vor merge sigur la urne.
  Va mai aduceti aminte cand a fost ultima oara prezenta la vot in Romania 61 %, la orice alegeri ? Prin 91 cred …

  Asta ca sa va faceti o idee despre cum au selectat esantionul si cat de tare este masluit sondajul

 6. Cred ca ar fi interesant un concurs—ca acel lansat—cu o imagine surprinsa din campania electorala . Mai ales ca planeaza si necunoscuta cu IOHANNIS– care s-ar traduce—Este IOHANNIS–omul lui BASESCU ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *