Cel mai scăzut nivel al şomajului în zona euro din ultimii 26 de ani – date Eurostat

caut job
Sursa foto: pixabay
Rata şomajului în zona euro s-a situat la 6,4% în luna mai, stabilă comparativ cu aprilie, conform datelor publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), acesta fiind cel mai redus nivel de când s-a început publicarea datelor, în aprilie 1998, pentru statele din zona euro, transmite AFP.

Aceste cifre sunt o dovadă a rezistenţei pieţei muncii în faţa stagnării economice înregistrate în ultimul an şi jumătate. Chiar dacă activitatea economică în zona euro a stagnat, începând de la finele lui 2022, ca urmare a consecinţelor războiului din Ucraina şi exploziei inflaţiei, rata şomajului a continuat să scadă pentru a se stabiliza începând din primăvara lui 2023 la un nivel fără precedent din ultimul sfert de secol, scrie Agerpres.

În cazul Uniunii Europene, rata şomajului s-a situat la 6% în mai, de asemenea stabilă comparativ cu aprilie.

În România, rata şomajului a crescut la 5,4% în mai, de la 5,3% în aprilie.

În cifre absolute, 13,2 milioane de persoane din UE erau în şomaj în mai, dintre care 11,078 milioane în ţările care fac parte din zona euro. Comparativ cu situaţia din aprilie, numărul şomerilor a crescut cu 13.000 persoane în UE şi cu 38.000 de persoane în zona euro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: