Skip to content
Politică

Cel puțin 12 femei din Australia au încercat să se alăture grupării Statul Islamic. Decizia drastică luată de guvernul australian

Poliția australiană a anunțat vineri că cel puțin 12 femei din Australia au încercat să se alăture grupării Statul Islamic. Autoritățilea lansează astfel un apel la femeile care ar fi tentate să se alăture jihadiștilor să nu aibă o ”viziune romantică” despre aceștia, relatează AFP, potrivit b1.ro

Doar din Melbourne, un număr de 12 femei au încercat să se alăture SI, a afirmat poliția.

”Credem că în special tinerele femei au o viziune romantică despre ceea ce vor trăi în aceste zone de conflict”, a declarat comisarul adjunct al poliției din statul Victoria, Tracy Linford.

Peste 100 de australieni s-au alăturat SI în Irak și Siria și autoritățile australiene sunt preocupate de amenințarea pe care ar putea să o reprezinte aceste persoane în cazul în care reveni pe teritoriul australian.

În acest context, premierul australian Tony Abbott a anunțat recent că țara sa va adopta noi legi antiteroriste în cadrul cărora persoanele cu dublă cetățenie care au legături cu terorismul vor fi deposedate de cetățenia australiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *