Skip to content
Coronavirus

Cel puțin 15 pacienți și angajați de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, infectați cu coronavirus

institut oncologic cluj
15 persoane, printre care o asistentă și un psiholog, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca. Toți cei 15 sunt izolați. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, pentru Mediafax, că depistarea persoanelor infectate a avut loc în urma unei testări a tuturor pacienților, conform Hotnews.ro.
„La Institutul Oncologic Cluj-Napoca au fost confirmate 15 cazuri de persoane confirmate pozitiv cu coronavirus, este vorba de pacienți dar și de o asistentă medicală și un psiholog. Depistarea unui număr atât de mare de persoane infectate a fost rezultatul unui screening, a unei testări a tuturor pacienților din spital, care erau asimtomatici, nu se încadrau în categoria suspect, dar conducerea Institutului a decis testarea tuturor. Au un aparat PCR cu care fac aceste teste. Toate aceste persoane confirmate pozitiv au fost izolate”, a spus prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.
Potrivit acestuia, Institutul Oncologic Cluj-Napoca vrea să testeze întreg personalul medical al unității care numără peste 1100 de persoane, din care 300 au fost testate până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *