Cel puţin 25 de morţi în Brazilia, după o furtună extremă care a urmat unui val de căldură 

meteo furtuna fulger
Sursa foto: Unsplash

Echipele de salvare lucrau duminică, pe o ploaie torenţială, pentru a ajuta victimele unei furtuni violente şi ale ploilor abundente care au lovit începând de vineri sud-estul Braziliei, în special statele Espirito Santo şi Rio de Janeiro, provocând moartea a cel puţin 25 de persoane, relatează AFP.

Furtuna a fost cauzată de sosirea unui front rece care a făcut ravagii în Rio Grande do Sul la mijlocul săptămânii, apoi a lovit São Paulo şi Rio, înainte de a ajunge la Espírito Santo.

Două decese înregistrate în Apiaca, în Espirito Santo, au ridicat bilanţul victimelor din acest stat la 17 morţi, potrivit unui comunicat al Serviciului de protecţie şi apărare civilă. Guvernatorul statului, Renato Casagrande, a descris o „situaţie haotică” în Mimoso do Sul, un oraş cu o populaţie de aproximativ 25.000 de locuitori, unde cel puţin 15 persoane au murit din cauza inundaţiilor, potrivit unui bilanţ oficial care ar putea creşte în continuare.

Duminică, nivelul apei scăzuse după o noapte în care nu a mai plouat aproape deloc, ceea ce a permis salvatorilor să ajungă în zone care până atunci erau inaccesibile, a declarat guvernatorul.

Imagini aeriene din Mimoso do Sul, surprinse sâmbătă şi difuzate de serviciul de pompieri, arătau cartiere întregi ale oraşului sub ape, fiind vizibile doar acoperişurile caselor. În alte fotografii publicate de presa locală, mai multe vehicule, inclusiv o maşină de pompieri, au fost măturate de viitură.

Furtuna a provocat moartea a opt persoane în statul vecin Rio de Janeiro, între vineri şi sâmbătă, majoritatea în urma unor alunecări de teren într-o regiune muntoasă, potrivit autorităţilor. Guvernul regional a confirmat patru morţi în urma prăbuşirii unei case şi a unei clădiri mici în Petrópolis, un oraş turistic situat la aproximativ 70 de kilometri de capitala statului. Alte decese au avut loc în Teresópolis, Santa Cruz da Serra şi Arraial do Cabo, potrivit guvernului local.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: