Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor

Sursa foto: X

Cel puţin 78 de persoane s-au înecat şi multe altele sunt date dispărute după ce un vas cu o capacitate de 80 de locuri care ar fi transportat însă 278 de oameni s-a răsturnat joi dimineaţă la doar câteva sute de metri de malul lacului Kivu din Republica Democrată Congo, chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor, relatează The Guardian..

Accidentul a avut loc în momentul în care nava MV Merdy se pregătea să acosteze în portul Kituku, din apropierea oraşului Goma, după ce traversase lacul din oraşul Minova.

Mulţi dintre cei care au urmărit dezastrul de pe cheiul de debarcare aşteptau să se întâlnească cu prietenii şi rudele aflaţi la bord sau erau comercianţi de la piaţa din apropiere.

Conform unor informaţii, 278 de persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii, care a fost construită pentru a transporta doar 80 de pasageri, potrivit supravieţuitorilor care au vorbit cu The Guardian.

Guvernatorul provinciei Kivu de Sud a declarat că numărul morţilor este de 78 până în prezent şi că 278 de persoane erau la bord. „Va dura cel puţin trei zile pentru a obţine cifrele exacte, deoarece încă nu au fost găsite toate cadavrele”, a declarat Jean-Jacques Purisi pentru Reuters.

Ruta care traversează lacul Kivu a devenit supraaglomerată şi din ce în ce mai folosită, deoarece luptele din regiune dintre forţele guvernamentale şi rebelii M23 au făcut drumurile periculoase sau impracticabile. Între Goma şi Minova, camioanele care transportă alimente şi alte provizii sunt oprite sau jefuite, forţând mulţi comercianţi să transporte bunuri peste lacul Kivu. Insecuritatea a dus, de asemenea, la creşterea costului transportului rutier peste posibilităţile majorităţii oamenilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: