Skip to content
Politică

Cel puțin cinci morți într-un atentat sinucigaș în apropiere de frontiera cu Siria

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte șase rănite joi într-un atentat sinucigaș impotriva sediului Consiliului teologilor sunniți din Arsal, localitate din estul Libanului, la frontiera cu Siria, informează agerpres.ro.

Un kamikaze a pătruns în sală în momentul în care avea loc o reuniune a Comitetului ulema din Al-Qalamoun, din care fac parte șeici (demnitari religioși) sirieni. Cinci participanți au fost uciși și alți șase — răniți”, a indicat o sursă din domeniul securității.

Potrivit agenției naționale libaneze de presă (NNA), atentatul se pare că a fost comis de o mașină cu explozibili, a vizat o reuniune a unui grup islamic ce media eliberarea unor membri ai forțelor de securitate libaneze care au fost răpiți în 2014 de către aripa siriană a Al-Qaida, Frontul Al-Nusra.

DPA precizează că polițiști și militari libanezi au fost răpiți de către militanți ai Frontului Al-Nusra și ai Statului Islamic în cursul unor confruntări în Al-Qalamoun, în apropiere de granița cu Siria, în august 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *