Cel puţin patru morţi şi aproape 100 de răniţi în atacurile masive de marţi ale Rusiei asupra Ucrainei

Ucraina Kiev
Sursa foto: Twitter

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi aproape 100 rănite, marţi, în Ucraina, unde Rusia a lansat un atac de o şi mai mare amploare decât în zilele precedente, după ce Vladimir Putin reiterase luni că atacul ucrainean din oraşul rus Belgorod, soldat cu 25 de morţi, nu va rămâne nepedepsit.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că patru persoane au fost ucise şi cel puţin 92 au fost rănite în urma atacului rusesc masiv de marţi, în care au fost folosite zeci de rachete şi drone.

Şeful armatei ucrainene, Valerii Zalujni, a scris pe Telegram că ruşii au tras în total 99 de rachete, de toate tipurile, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, iar 72 dintre acestea au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană.

„Potrivit rezultatelor preliminare, inamicul a folosit 99 de mijloace de atac aerian – rachete de diferite tipuri. 72 de ţinte aeriene au fost distruse de forţele şi mijloacele Forţelor Aeriene, în cooperare cu unităţile Forţelor de Apărare ale Ucrainei”, a arătat Zalujni.

Ruşii au atacat infrastructuri civile şi de importanţă vitală, facilităţi industriale şi militare şi au vizat în principal capitala Kiev, a spus comandantul armatei ucrainene.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: