Skip to content
Politică

Cele 3 etape strategice din războiul lui Dragnea EXCLUSIV

stirilekanald.ro

Că Dragnea este un om care nu mai are nimic de pierdut, a devenit un fapt general recunoscut. Aflat în pragul unei decizii ce îl poate trimite direct în pușcărie, Dragnea își vede apropiații – fosta soție, copilul – amenințați de aceeași situatie. In acest context, întrezărim comportamentul unui boxeur care, aflat în corzi, știe că singura sa scăpare este să își lovească puternic și rapid adversarul pentru a mai putea sta în picioare.

1. Eliminarea Codruței Kovesi și impunerea propriului om in fruntea DNA

Dezvălurile și „revoluția” din unitatea de elită de la Ploiesti, îi pică manușă lui Dragnea, care face jocul periculos din aceste zile cu mainile altora. Implicat sau nu, direct sau prin influență, Dragnea este marele câștigător politic al unei potențiale înfrângeri a lui Kovesi. Pentru că, debarcarea lui Kovesi va fi marcată de impunerea unui om din sfera proprie de influență, acesta fiind cea mai putenica declarație de forță a presedintelui PSD. Pentru partizani, Dragnea va dobândi aura celui care a învins hidra Sistemului. Pentru inamici, va veni vremea socotelilor, căci cine își închipuie că DNA apud Kovesi va intra în era corectitudinii, nu poate fi decât un naiv. Oricine știe că cel mai profund vis al pesediștilor nu este să schimbe sistemul, ci să fie ei cei care-l stăpânesc.

2. ‎Convocarea Congresului extraordinar al PSD

Dragnea știe că urmează o luptă pe viață si pe moarte în lunile viitore, iar existenta unor fisuri in interiorul propriului partid ar fi de natură să slăbească forța de lovire către exterior. Presedintele PSD știe că principalele fisuri ce trebuie astupate imediat sunt în zona radicalilor guralivi, precum Codrin Stefanescu, dar si în zona tinerilor care nu sunt dispuși încă să taie relațiile cu Europa, precum cei care se regăsesc în discursul lui Cătălin Ivan sau a primarului Chirica.

Congresul PSD îl va unge pe Dragnea drept liderul absolut, din cuvântul căruia nu se poate iesi. Nu va fi nicio surpriza pentru nimeni dacă martie va fi o lună sângeroasă în interiorul PSD, Congresul fiind prilejul unor executii spectaculoase. In felul asta, baronul de Teleorman va transmite foarte clar faptul că nimeni nu trebuie să pașească lateral în războiul ce va urma cu instituțiile statului aau adversari politici. Dragnea trebuie să știe că în spatele său, armata este ordonată și fără inițiative personale.

3. ‎Asaltul la Iohannis

Klaus Iohannis este ghimpele care îl deranjează profund pe cel care visează la puterea absolută în România. Înlăturarea lui Iohannis nu are doar valoare de simbol, fiind ultima redută a dreptei în sfera de putere, dar este calea dreaptă pentru controlul unor zone extrem de sensibile: Servicii, Justiție, decizii-cheie din CSAT. Impunerea vanitosului Tăriceanu într-un interimat îi va da lui Dragnea spațiul necesar pentru a scăpa de oamenii incomozi, dar si pentru a dinamita instutii. Chiar dacă un eventual referendum se preconizează a fi un esec, interesul președintelui PSD nu este centrat pe un câștig politic din această ecuație. Suspendarea presedintului este doar schema perfectă pentru a mazili oameni incomozi, dar mai ales pentru a avea acces la proceduri de natură să îi ușureze relaționările complicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *