Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc. Turiștii sunt încântați de plaje și raportul calitate-preț

Sursa foto: Unsplash

Se anunță zile din ce în ce mai pline pe litoral, mai ales că se apropie și minivacanța de Sf. Maria. În topul preferințelor turiștilor sunt stațiunile Eforie Nord și Sud, cu 24.4% din voturi, și Mamaia, cu 20.7% din voturi. Atunci când vine vorba despre bugetul pentru concediul pe litoralul românesc, 54% dintre turiști susțin că și-au alocat între 1000 și 3000 de lei pentru sejurul din această vară.

Deși preferințele turiștilor s-au schimbat de-a lungul timpului, mai ales că acum există o diversitate de opțiuni și tendințe interesante pentru petrecerea unei vacanțe în țară, litoralul românesc rămâne o destinație preferată pe timp de vară. Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 70% dintre respondenți au rezervat deja sau urmează să rezerve un sejur pe litoral, astfel că a venit momentul să aflăm care sunt preferințele acestora în materie de concedii la mare.

Care sunt cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc

Conform datelor emise de Travelminit.ro, în topul preferințelor turiștilor sunt stațiunile Eforie Nord și Sud, cu 24.4% din voturi, și Mamaia, cu 20.7% din voturi. Un procent bun au obținut și Venus, Saturn și Jupiter, alături de tradiționalele Neptun și Olimp. Românii preferă aceste destinații fie pentru că le place plaja (30.3%), fie pentru că au găsit un raport calitate/preț pe placul lor (21.9%).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: