Cele mai ciudate partide de la alegerile europarlamentare: „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice”

Foto: Euronews

Cele mai ciudate partide candidează, prin reprezentanții lor la alegerile Europarlamentare. Fie că se numesc „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice” vor să atragă atenția prin umor asupra unor mesaje cât se poate de serioase.

Alegerile europene vor avea loc în iunie, iar partidele consacrate se luptă din răsputeri pentru a câştiga votul alegătorilor, care trebuie să-i desemneze pe cei 720 de europarlamentari ce vor determina cursul legislaţiei UE în următorii cinci ani. Există însă şi o serie de opţiuni mai „de nișă” dacă nu chiar bizare, arată Euronews, preluat de news.ro.

În timp ce numărătoarea inversă se apropie, Euronews a analizat listele electorale pentru a găsi cele mai ciudate opţiuni cu care s-ar putea confrunta europenii la urne.

Partidul Europa Democratică Esperanto

Alegătorii din Franţa pot pune ştampila pe partidul Europa Democratică Esperanto. Duce o campanie cu o singură temă, încearcând să adauge această limbă artificială, inventată în 1887, pe lista celor 24 de limbi oficiale ale blocului comunitar.

Organismele UE funcţionează aproape exclusiv în limba engleză”, se arată în documentele de pe site-ul partidului. „Populaţia europeană se simte izolată de liderii săi”, susţine partidul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: