Skip to content
Societate

Cele mai fiabile mașini second hand

news.ro
" "

Toţi ne dorim un autoturism nou dar, dacă nu avem suficienţi bani, uneori trebuie să ne mulţumim şi cu varianta mai veche a mărcii preferate.

Una din două mașini second hand căutate de români este produsă de germani, iar cei mai mulți își doresc autoturisme cât mai puternice, cu cât mai multe dotări, deși bugetul lor este limitat.

" "
" "

BMW Seria 3

BMW Seria 3 este o mașină premium, dar asta nu înseamnă că cei care își doresc o astfel de mașină, dispun de un buget foarte mare. De altfel, în medie, prețul unui BMW Seria 3 pe benzină este de 4500 euro. Un preț pentru care îți poți cumpăra un model vechi de 13-14 ani, potrivit vezicatface.ro.

Spre comparație, cu aceeași bani, ți-ai putea cumpăra o Skoda Fabia mult mai noua. Desigur, e diferența mare între cele doua mașini și poate este exagerat să le comparăm, dar pune-le puțin în balanță înainte să cumperi.

Skoda Fabia

Skoda Fabia este un model care s-a arătat a fi destul de fiabil, vine cu versiune break și cu unele din cele mai economice motoare din istoria recentă.

Astfel, este cunoscută fiabilitatea mărcilor japoneze precum Toyota, Honda, Nissan, dar și a producătorului ceh Skoda, precum și a Daciei, toate acestea beneficiind și de piese ieftine și service mai facil la noi în țară.

Volkswagen Passat

De asemenea, de-a lungul anilor, Volkswagen Passat și-a câștigat un bun renume mai ales prin rata scăzută a defectelor majore. Și chiar dacă în timp au fost identificate o serie de vicii de fabricație, berlină de clasă medie se situează printre cele mai tranzacționate autoturisme second hand de pe piața auto națională.

Peugeot 308

Dacă iei în calcul achiziționarea unei mașini second-hand, Peugeot 308 poate fi o variantă destul de accesibilă.

Cu multe optimizări și cu variante facelift, Peugeot 308 a cunoscut modificări din numeroase puncte de vedere, ca design exterior, ca îmbunătățiri pe partea electrică, însă la nivel de consum a rămas la fel. Motorizările sale diesel sunt cele mai apreciate de șoferii care căută cu tot dinadinsul un consum mic pentru mașina lor. Peugeot 308 s-a remarcat încă de la prima variantă apărută pe piață cu motorul 1.6 HDi, al cărui consum mixt nu depășea valoarea de 5 litri/100 km, ceea ce i-a oferit mărcii franceze un mare plus la revânzare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care îți poți lua acest Peugeot 308 la mâna a doua.

Francezii oferă confort și mult spațiu la exterior. Mai exact, Peugeot și-a cucerit clienții cu aspecte legate de aerodinamică și consum, pe parte tehnică, dar mai ales cu senzația plăcută pe care șoferul o are la volan și confortul sporit pentru pasageri, îndeosebi pentru cei din spate.

 Ford Focus

Focus s-a dovedit cel mai fiabil model produs până acum de către Ford. Șoferii au apreciat uzura relativ redusă în timp a asamblărilor originale și a materialelor textile din interior, potrivit blog.autovit.ro.

Alte  avantaje remarcate de către clienți ar fi sistemul de frânare ferm, ținuta de drum, precum și echiparea satisfăcătoare. Se mai impune prin confortul oferit pasagerilor care călătoresc pe locurile din spate (mai ales în versiunile cu 5 uși și break), precum și prin volumul portbagajului suficient pentru necesitățile unei familii.

Un alt punct forte al acestei generații ar fi fiabilitatea gamei de motorizări, cele mai multe laude îndreptându-se către propulsorul pe benzină de 1,6 litri si turbodieselul 1.8 TDCi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *