Skip to content
Magazin

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

pinterest.com
" "

Când vine vorba de vacanță, turiștii se împart în două categorii: cei care vor sa petreacă timpul la răcoare, în munți, și cei care vor să stea sub razele soarelui, la mare. Pentru această ultimă categorie și totodată pentru cei care vor să fie aproape de România, iată cele mai frumoase plaje din Bulgaria:

1. Mouth Beach, Sinemorets

Mouth Beach este o bucățică de paradis. Nisipul este alb și fin, apa de mare plăcută, calda și clară. Plaja Gurii de nord este situată într-un golf larg deschis, unde curge râul Veleka. Este una dintre cele mai bine conservate ecosisteme de păduri foarte vechi și cu o faună bogată.

" "
" "

www.pinterest.com

2. Veleka și Silistar, Tsarevo

Aflată în sudul Bulgariei, Tsarevo are faleze stâncoase, iar plajele Veleka și Silistar sunt așezate în golfulețe ce îndeamnă la baie și relaxat la soare cu o carte bună și o băutură rece.

www.alohotels.ro

3. Kranevo

O plaja lată de 100 m și lungă de 6 km, Kranevo este un oraș de vis pe malul mării, la doar 70 Km de România. Plaja din Kranevo este liniștită, curată și una dintre cele mai frumoase plaje din Bulgaria. Acest loc este pitoresc și îi fascinează pe toți cei care îl vad cel puțin o data.

www.alohotels.ro

4. Smokinya Beach,  Sozopol

Dacă dorești să petreci momente romantice alături de persoana iubită, să stai într-o atmosferă cu spirit tânăr sau să ai parte de o vacanță de neuitat, alege Smokinya Beach, situată la 5 km de Sozopol.

www.booking.com

5. Cacao Beach, Sunny Beach (Slanchev Bryag) Resort

O plajă cu mai mult de 8 km lungime și aproximativ 50 de metri lățime, Cacao Beach este una dintre cele mai frumoase și mai căutate plaje din Bulgaria. Nisipul este fin iar în unele locuri s-au format dune de nisip naturale. Apa este curată și o pantă lină duce către fundul mării.

www.cacaobeach.bg

 6. Atliman Beach, Kiten

Un adevărat paradis pentru turiști, plaja Atliman are nisip fin auriu, soare cald și marea calmă care oferă o oportunitate pentru o vacanță perfectă departe de agitație. De asemenea, este foarte atractivă pentru dunele sale de nisip frumoase.

www.euphorictravel.ro

7. Harmanite Beach, Sozopol

Plaja Harmanite este situată în partea de sud a Sozopol (direcția Kavatsite) în partea nouă a orașului. Este cea mai mare dintre cele două plaje din Sozopol și are o suprafață de 14 280 de metri pătrați, cu nisipuri și dune.

www.123rf.com

8. Bolata Beach,  Bulgarevo

Bolata Beach este un mic golf și rezervație naturală situat în coasta nordică a Bulgariei. Aceasta este unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale Bulgariei de Nord. Un semi-cerc aproape perfect de nisip, protejat de diguri, fiind una dintre foarte puținele plaje din zonă.

www.novinite.com

9. Ahtopol Beach, Ahtopol

Este o stațiune de oraș și litoral pe coasta sudică a Bulgariei Mării Negre. Ahtopol este o destinație populară pentru familiile care nu își pot permite stațiunile mai scumpe. Este situat departe de stațiuni imense, oferind o vacanță liniștită.

www.youtube.com

10. Albena Beach, Albena Resort

Albena Beach este o plajă ideală pentru vacanțe de familie. Plaja este de până la 500 de metri lățime, fiind foarte fină. Fundul mării coboară într-o înclinație mică.

www.booking.com

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *