Skip to content
Politică

Cele mai furate cărți din librării, în 2015. Operele lui Cărtărescu, cele mai căutate de hoți

" "

Topul celor mai furate cărţi ale anului abia încheiat este deschis de cel mai recent roman al lui Mircea Cărtărescu, „Solenoid”. Este urmat de „Cum s-a românizat România”, a lui Lucian Boia, cel mai „furat” autor din ultimii ani, de altfel, scrie Digi24.ro.

Lor li se adaugă titluri de succes în toată lumea, destinate mai ales tinerilor.

" "

„Sunt nişte cărţi iubite de adolescenţi. A fost şi filmul acum, ultima parte, „Revolta”, şi probabil a fost tentaţie asupra lor. Pe locul doi se află „Eleganţa Ariciului”, un bestseller internaţional, pe locul trei este „Distanţa între noi”, este o carte mai recentă, a fost mediatizată, a fost premiată autoarea de către preşedintele Obama”, spune Mariana Filip, librar Nemira. Librarii s-au lămurit cum acţionează hoţii de cărţi. Dacă sunt mai mulţi, unii dezlipesc etichetele cu codul de bare, iar alţii le ascund în geantă sau rucsac.

„Sistemul video din interiorul librăriei, dar şi vigilenţa librarilor au un cuvânt de spus aici, ar mai fi şi alte sisteme pe care nu am vrea să le divulgăm. Sunt persoane care iau un teanc de cărţi, încearcă să desfacă dispozitivele antifurt ale cărţilor, am văzut o astfel de persoană şi am invitat-o respectuos să părăsească librăria”, spune Dana Grigore, librar Humanitas.

Unii dintre hoţii prinşi spun că îşi doreau să citească un volum anume, dar nu-şi permiteau să îl cumpere. Alţii, însă, aveau alte motive, precizează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *