Skip to content
Societate

Cele mai importante simptome ale infecţiei cu Omicron, întâlnite la persoanele complet vaccinate

Varianta Omicron este extrem de contagioasă și poate îmbolnăvi și persoanele imunizate. Experții au întocmit o listă cu simptomele cele mai des întâlnite la cei vaccinați cu schemă completă.

Deși vaccinul protejează împotriva riscurilor mai grave ale virusului, este totuși posibil să contractați COVID chiar dacă sunteți vaccinat cu două doze și chiar cu doza a treia.

Potrivit experților, cele nouă simptome de top cu care se confruntă persoanele care sunt complet vaccinate și au un rapel sunt:
Nas care curge;
Durere în gât;
Strănut;
Dureri de cap;
Tuse;
Greață;
Dureri musculare;
Diaree;
Iritații ale pielii.

Natura ușoară a simptomelor creează confuzie în a distinge virusul de o răceală obișnuită.
Profesorul Tim Spector, care a creat o aplicație de urmărire a simptomelor Covid, utilizată în Marea Britanie a spus că „aproximativ 50% dintre „răcelile noi” în prezent sunt, de fapt, COVID”.

Două semne timpurii de avertizare că este posibil să aveți Omicron

Experții sugerează că există două simptome distincte care ar putea fi un semn că urmează un test pozitiv: oboseală și amețeli/leșin.

Oboseala se poate traduce prin durere corporală, provocând dureri sau slăbiciune a mușchilor, dureri de cap și chiar vedere încețoșată și pierderea poftei de mâncare, scrie antena3.ro.
Dr. Angelique Coetzee, un medic privat și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, a declarat pentru Good Morning Britain că oboseala a fost unul dintre principalele simptome ale Omicron atunci când varianta a izbucnit în Africa de Sud.

De fapt, 40% dintre femei au raportat că s-au luptat cu oboseala din cauza COVID, comparativ cu o treime dintre bărbați, potrivit unui sondaj realizat de Web MD, care a întrebat utilizatorii cât de des s-au simțit obosiți între 23 decembrie și 4 ianuarie.

Amețeala/leșinul este al doilea semn că este posibil să aveți Omicron. Un nou raport din Germania a sugerat că există o legătură între leșin și Omicron, după ce medicii din Berlin au descoperit că COVID declanșa leșin recurent pentru un pacient de 35 de ani internat la spital.
Ziarul german Ärztezeitung a spus că medicii pot vedea o „conexiune clară” între infecție și leșin, potrivit The Independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *