Skip to content
Magazin

Cele mai mari stadioane din lume

wikipedia.org

Deși Arena Națională din București este un stadion mare, pare o sală de sport pe lângă dimensiunile impresionante ale celor mai mari arene din lume. Stadioanele cu capacitatea de peste 50.000 de locuri se regăsesc pe tot mapamondul, din Coreea de Nord până în Mexic, Melbourne sau Regatul Unit. În prezent, există 159 de stadioane care îndeplinesc aceste condiții.

Iată topul celor mai mari stadioane din lume:

1. Rundrago May Day

Coreea de Nord deține cel mai mare stadion din lume. Cu 150.000 de locuri, Rundrago May Day este o arenă multifuncțională din Phenian. El este utilizat în prezent pentru meciuri de fotbal, câteva evenimente de atletism și cel mai adesea pentru jocurile de masă ale Festivalului Arirang.

www.visitthedprk.com

2. Yuva Bharati Krirangan

Pe locul doi, dar nu departe de Rundrago May Day, stadionul din India are o capacitate de 120.000 de locuri. Cunoscut și ca Salt Lake Stadium, acesta este multifuncțional, fiind gazda multor evenimente, de la fotbal, atletism și programe culturale precum concerte sau petreceri.

www.flickr.com

3. Azteca

Al treilea stadion din lume este Estadio Azteca. Situat în Mexic, capacitatea sa era inițial de 105.000 locuri. Deși în prezent numărul de locuri a scăzut până la 87.523, în urma unor lucrări de remodernizare, Azteca se află la una din cele mai mari altitudini printre stadioane, aceasta fiind de 2200 metri deasupra nivelului mării.

www.coliseum-online.com

4. Azadi

Foarte aproape de locul 3, Azadi are o capacitate de 100.000 de locuri. Se află în Teheran, Iran, și este exclusiv destinat fotbalului. Datorită sunetului puternic al vuvuzelelor, similar cu sunetul albinelor, stadionul este uneori numit „roi de albine”.

www.wikipedia.org

5. Camp Nou

Camp Nou este un stadion de fotbal situat în Barcelona, Spania. Cu o capacitate de 99.354 de locuri, este cel mai mare stadion de fotbal din Europa. Pe acest stadion își dispută meciurile FC Barcelona. Totodată, Camp Nou este folosit și în alte scopuri, precum concertele mari.

www.wikipedia.org

6. Melbourne Cricket Ground

Cunoscut simplu și ca „The G”, Melbourne Cricket Ground este un stadion situat în Melbourne, Australia. Pe lângă evenimente sportive, concertele sunt, de asemenea, găzduite de ”The G”, cu o prezență record de 143.750 în 1959, la o capacitate de 98.000 de locuri pe scaune.

www.sports.ndtv.com

7. Maracanã

Cunoscut mai ales sub numele de Estádio do Maracanã, acesta este un stadion din Rio de Janeiro, Brazilia, care a găzduit numeroase evenimente sportive, dar și culturale. Stadionul are o capacitate de 96.000 de locuri, dar în 1950 a atins recordul de asistență la finala Mondialului, cu 199.854 de spectatori.

www.portalturism.com

8. Soccer City

Cunoscut în trecut ca Stadionul FNB, acesta este pe poziția opt în listă, cu o capacitate de 94.700. Este situat în Nasrec, Africa de Sud. Exteriorul stadionului este conceput pentru a avea aspectul unei oale africane, placarea din exterior fiind un mozaic de foc și culori de pământ.

www.sportsmatik.com

9. Rose Bowl

Rose Bowl este un stadion multifuncțional din California, Statele Unite. Acesta este stadionul clubului de fotbal american UCLA și găzduiește în principal meciuri de fotbal american universitar. Arena are o capacitate de 91.136 de locuri.

www.casino.org

10. Wembley

Cu 90.000 de locuri, stadionul Wembley este al doilea stadion după mărime din Europa și pe locul 10 în lume. Este situat în Londra și găzduiește meciuri importante de fotbal, inclusiv meciurile de acasă ale echipei naționale de fotbal din Anglia și finala Cupei FA. 

www.independent.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *