Cele mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc este România

Sursa foto: Facebook

Mai multe cetățenii înseamnă mai multe pașapoarte și, deci, mai multe beneficii în a călători spre alte țări. Nomad Capitalist a analizat 199 de cetățenii și a realizat un top 10 al celor mai avantajoase pașapoarte. România este pe locul 21.

Indicele Pașapoartelor Capitaliste Nomad a fost creat pentru a evidenția cele mai bune cetățeni din lume. Evaluările se bazează nu numai pe călătoria fără viză, ci și pe legile internaționale de impozitare, percepția globală, cetățenia dublă și libertatea personală. Mai mult, multe pașapoarte au înregistrat o reducere a călătoriilor fără viză din cauza evenimentelor globale recente, de aceea valoarea deținerii mai multor cetățenie devine din ce în ce mai importantă.

Emiratele Arabe Unite (Scor pașaport Nomad: 110,50)

Emiratele Arabe Unite au intrat pentru prima dată în top zece anul acesta, trecând direct pe locul 1 de pe locul 35. Acest lucru se datorează în mare parte modificărilor recente care le permit străinilor să solicite cetățenie dublă, care, combinată cu libertățile de călătorie oferite de un pașaport din Emiratele Arabe Unite, plus mediul favorabil afacerilor din țară și sistemul fiscal de invidiat, plasează Emiratele Arabe Unite în fruntea listei.

Luxemburg (Scor pașaport Nomad: 108,00)

După 2 ani de menținere în fruntea clasamentului, Luxemburgul a coborât pe a doua poziție anul acesta. Acest stat membru al UE mic, dar prosper, oferă cetățenilor săi niveluri înalte de libertate. De asemenea, se mândrește cu o percepție excelentă a pașaportului. Și din fericire pentru expații care locuiesc acolo, recent a devenit mai ușor să se naturalizeze ca cetățean.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: