Cele trei brăţări dacice din aur recuperate au fost transferate în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României

Sursa foto: Wikipedia

Cele trei brăţări dacice din aur, care au fost recuperate şi aduse în ţară de la muzeul MAS din Anvers, prin colaborarea dintre Ministerul Culturii, Parchetul General, IGPR şi instituţiile omoloage din Belgia, au ajuns la Muzeul Naţional de Istorie a României, anunţă Ministerul Culturii.

„Acest eveniment marchează un pas semnificativ în eforturile noastre de a proteja şi recupera bunurile culturale ale ţării noastre. Împreună cu reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie a României, am asistat la transferul acestor obiecte de artă în custodia noastră, cu scopul de a le proteja şi de a le integra în patrimoniul cultural al naţiunii noastre. În acelaşi timp, doresc să subliniez că asupra acestor bunuri culturale mobile s-a instituit un sechestru asigurător, până la soluţionarea definitivă a dosarului penal instrumentat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ)”, a spus Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Ea a subliniat că este imperativ să ne asigurăm că astfel de acţiuni ilegale, precum sustragerea, exportul fără documentele necesare sau înstrăinarea bunurilor culturale, nu rămân nepedepsit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL