Skip to content
Opinii & Analize

Cele zece chestii pe care vreau sa le aud si vad in dezbaterea Ponta – Iohannis

As dori sa stiu ce planuri au, cei doi, pe urmatoarele teme:

1. Legalizarea prostitutiei – eu sunt pro. In momentul asta, curvele sunt doar niste sclave moderne, iar incidenta bolilor cu transmitere sexual este la un nivel fara precedent.

2. Legalizarea consumului de droguri – eu sunt contra. Legalizare ar insemna proliferare, iar scolile si liceele noastre nu sunt pregatite, cu oameni si cu logistica, pentru asa ceva.

3. Exploatarea aurului de la Roșia Montana – eu sunt pro. Am fost la Rosia Montana, am fi niste cretini sa nu scoatem aurul de-acolo. Sigur, in conditii financiare mai bune, nu ca acum.

4. Exploatarea gazelor de sist – eu sunt contra. Olandezii au facut o legatura intre cutremure si exploatarile de acest fel. Si americanii. Numai noi ne incapatanam sa credem ca fracturarea hidraulica a rocilor este ok.

5. Casatoriile gay – eu sunt pro. Sa se ia, sa se duca la biserica, sa se pupe pe gura, sa faca acte de credit pentru casa, masina, sa se gireze si sa se mute la mamele lor, cand se cearta. Nu dauneaza nimanui.

6. Adoptii de copii in cupluri gay – eu sunt contra. Ar fi si absurd. Daca vrei sa devii asistent maternal ti se pune conditia sa faci parte dintr-un cuplu barbat-femeie, pentru a nu afecta psihicul copilului. Pe logica asta, doi barbati sau două femei nu pot fi mama si tata unui copil adoptat.

7. Fiscalizarea averilor bisericesti – eu sunt pro. Bisericile au prea multi bani care sunt prea putin cheltuiti in folosul enoriasilor. Un 16% mi se pare bine-venit.

8. Reintroducerea pedepsei cu moartea – eu sunt pro. Unul care violeaza copii, care omoara cu sange rece si sadism, unul care secera cate zece vieti o data, mergand beat la volan, nu mai are ce cauta printre noi.

9. Control anti-drog – conditie obligatorie pentru cei ce vor functii publice. Sunt satul de cati functionari aud ca trag ceva pe nas intre doua licitatii.

10. Declararea afinilor – o sa radeti, o sa vi se para o prostie. Dar nu era bine daca stiam ca Bercea Mondialu si-a bagat in familie oameni ca Basescu sau Stolojan?

Si mai e ceva. As dori sa primesc raspunsurile in engleza. Serios. Nu de alta, dar eu ador minciunile spuse intr-o engleza corecta. Nu vreau un presedinte care vorbeste despre „ză madăr end ză fadăr of dă economi” si despre dacii care se trag din camioane. Putem mai mult, serios.

16 comentarii la “Cele zece chestii pe care vreau sa le aud si vad in dezbaterea Ponta – Iohannis

 1. si eu sunt pro Rosia Montana. De fapt, oricine ar fi, dupa ce ar ajunge in zona si ar constientiza nevoia de investitii. Poate n-ar strica sa faca amandoi o vizita in zona si apoi sa-si reconsidere pozitia dar mai repede sa fie, ca trec anii si zona se duce de rapa fara niste solutii concrete!

 2. Nu ai sa auzi si nu ai sa vezi nimic pentru ca nu va fi nici o dezbatere.

  Ponta nu va veni la Timisoara, iar Iohannis nu se va duce la Antena 3, nici in primaria lui pandele.

  Se pare ca palatul parlamentului si televiziunea publica nu intra in discutie cu toate ca sunt platite din banii nostri si exact asta e menirea lor, sa fie spatii publice de dezbatere neutra. Chestia asta nu o vezi, domnule autor ?

   1. chiar si la labe1 si realitatea, ponta ar fi tratat relativ corect
    pe cand la veceul 3, nu exista nici o urma de corectitudine si nici un fir de bun simt

    despre cohones a mai vorbit unul care ne invita sa i le numaram, asa ca aveti grija 🙂

 3. Chestia cu pedeapsa cu moartea e ok, dar incomaptibila cu calitatea de membru UE, e unul dintre criteriile sociale de la care nu se poate deroga (declara opt-out).

  1. Nu pedeapsa cu moartea e cea mai eficienta….. Munca silnica e solutia. Canale, reimpaduriri, drumuri, spart piatra, stuf,etc.. De moarte nu-i e frica nimanui, toata lumea o face 😉 da’ munca e blestem….

 4. You are an idiot, even if I agree with most of the points. Why?

  Point 1. It has little influence, the legalization. Idiots like you it seems (and others) don;t like to use a condom anyhow, so STD’s will be there anyway. What do you propose, a fuck inspector being there to enforce safety?

  Second, the whores in Romania are pretty independent, and are no slaves – they get a good 100 Lei (ugly ones )/hour/10 clients/day/25 days. Lets be conservative, 5000 Euros/month. You do the math, plenty of money to bribe that impotent fiscal inspector or militiamen (policemen they are called improperly) eager to have a short one.

  Point 3 – will never happen, a 3rd world country will always get 1-3% of resources value to the budget, so better be banned.

  Point 5 – they can put a stick in their arse all day long, do you want to force churches now to recognize it? And denies point 6, once a recognized couple by the state (civil, not religious) how you will deny family rights. Little boys to be poked in arse… don’t be stupid, Putin has a point and a real case with adoption, search.

  So, my peasant writing friend,.. was enough English for you? Or „zdubid” enough?

  1. My prince, where the hell have you been for half a millennium? Get your arse back to Wallachia ‘cause the Saxon merchants are trying to trick us again. Oh, and there is a crowd of inept politicians fairly suited for a nice impalement. But do begin with the drunken one-eyed pirate, please.

 5. interesante aspecte. cu exceptia pct 5 achiesez cam la tot. Ar fi interesant sa vedem o astfel de dezbatere, dar cred ca e doar o utopie

 6. In mod surprinzator avem aceleasi pareri mai putin faptul ca nu sunteti de acord cu adoptiile de copii de catre cupluri gay. Dar poate va referiti acum, in conditiile astea, la fel ca la legalizarea marijuanei, ca nu exista un sistem si nu ar iesi cum trebuie. Dar sper ca in general, sunteti de acord. Pana la urma nu trebuie sa le ingradim dreptul de a fi parinti.

 7. Sunt de acord cu intrebarile,dar nu ma intereseaza parerea autorului articolului,ci,a modului de vedere si explicare a raspunsurilor candidatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *