Skip to content
Politică

Celula de bază a societății. Cine se ascunde în spatele Coaliției pentru Familie?

botosani.ro

Referendumul prin care românii vor trebui să stabilească modificarea Constituției în privința stabilirii formulei legal acceptate a familiei mai are doar câțiva pași procedurali de urmat, iar asociația care a inițiat proiectul de modificare a legii, Coaliția pentru Familie, începe să își arate treptat-treptat o altă față, mai puțin cunoscută publicului.

Pentru demararea procedurii de modificare a costituției s-au strâns 3 milioane de semnături din partea cetățenilor, deși în spatele Coaliției pentru Familie se întrevăd mai degrabă ițele unei adevărate afaceri de familie rusofile.

Mixul din spatele Coaliției pentru Familie cuprinde asociații conduse de anti-avortiști, foști membri ai dreptei ultra-naționaliste, filolegionari, filoruși, anti-vacciniști, vreo patru-cinci denominații creștine și doi foști artiști de rap cu mesaj adevărat, precum Sișu și Dragonu, arată o anchetă publicată de vice.com.

Însă, aceasta este doar garnitura așezată pe un platou pe care tronează afacerile, interesele politice și propaganda pro-Rusia puse în scenă de familia lui Felix Tătaru.

Acesta deține agenția de publicitate GMP, are la activ un eșec răsunător marcat de ultima campanie electorală a liberalilor, în care tenta de naționalism adusă prin afișarea costumelor populare și a discursurilor axate pe tema familiei tradiționale a lovit ca nuca în perete de imaginea clasică de partid reformist si pro-european a PNL, dar și alte câteva campanii derulate pentru Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

La braț cu Tătaru, în ciorba Coaliției pentru Familie defilează și soția acestuia, Nadia, patron al radioului pentru copii Itsy-Bitsy și o lungă listă de rude a acesteia, majoritatea provenind din familia de lipoveni Paramanov.

Foști activiști PCR, ocupanțși ai unor funcții de control în sectorul financiar, patroni de firme și realizatori de documentare dedicate proslăvirii tradițiilor rusești, Paramanovii dau exact cheagul necesar pentru a explica de ce asociația care a inițiat propunerea de modificare a Constituției din România este cunoscută și sub numele de Coaliția pentru Rusia.

Ana Preda, verișoara Nadiei Tătaru este producător de filme documentare pentru TVR, unul dintre acesta fiind dedicat comunității lipovenilor și, mai ales, familiei Paramanov.

Astfel, apar detalii despre Nechita Paramanov, fost director al unei fabrici de mobila din era comunista axata pe exportul de mobilier pe piata URSS, despre fratele acestuaia, Andrei Liviu Paramanov, angajat al Fiscului comunist si apoi al celui post-decembrist fara ca măcar să dețină diploma de bacalaureat.

Andrei Liviu Paramanov este si liantul care întreține ,din poziția de vicepreședinte, legăturile cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, o organizație formată de un alt lipovean Tudor Afanasov. Din echipa CCECRR fac parte și Alexei Muravieov, reprezentant cultural al Federației Ruse, dar și un oarecare Oleg Maximov, vicepreședinte Gazprom.

Mai mult, documentarul Anei Preda nu a fost finanțat, cel puțin  nu integral, din banii publici de care dispune TVR, ci a avut un buget asigurat de Centrul de Cultură și Știință Rusă din București, un braț al Moscovei dedicat noului tip de propagandă care servește intereselor Kremlinului.

Până și Itsy Bitsy a suferit o mutație radicală, postul de radio dedicat copiilor marșând tot mai mult spre o zonă dedicată părinților, aceștia fiind ghidați spre o viață dusă în model tradițional, ba chiar ortodox-habotnic, prin intermediul unor școli private în care mentori sunt călugări ortodoxi sau lideri ai unor asociații anti-avort sau anti-homosexualitate.

În tot acest peisaj socio-cultural, vântul schimbărilor Constituționale propuise românilor pare să duhnească puternic a vodcă și tămâie, după cum observă autorul articolului dedicat Coaliției pentru Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *