Skip to content
Politică

Centenarul, ruinat. Castelul Corvinilor, umbrit de afacerile unui senator PNL cercetat penal FOTO

auto-bild.ro

Unde sunt criteriile de integritate în PNL, Ludovic Orban? Doar acolo unde nu îți plac ție?

Vă aducem la cunoștință acțiunile revoltătoare ale unui politician al PNL care, pe lângă faptul că se pare că aduce un prejudiciu statului de drept, nu a cruțat nici domeniul cultural și al turismului, aducându-le o lovitură vertiginoasă.

Unul din parlamentarii Partidului Național Liberal, senatorul de Hunedoara Carmen Hărău, a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate de fals în declarații așa cum informa la 18 mai 2018 publicația Hunedoara Liberă.

Persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de deputat și de senator funcția de cenzor supleant la Ameritech SA, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Mai mult, Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, întrucât a deținut simultan calitatea de deputat și funcția de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea, Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deținut simultan calitatea de senator și funcția de cenzor supleant la aceeași societate comercială.

CITIȚI MAI MULT AICI: ANI, lovitură pentru Carmen Hărău! A fost sesizat Parchetul General

Pe lângă aceste acuzații, mai intervine o problemă cel puțin la fel de gravă. În goana pentru bani, familia senatorului PNL pervertește unul din cele mai importante obiective turistice din țară. Este vorba despre Castelul Corvinilor, cel mai important obiectiv turistic medieval din Hunedoara.

Concret, Carmen Hărău este acționar la grupul de firme MICRO MEGA SA, din care face parte și SC PROSERV SA, care efectuează lucrările pentru un hotel fix lângă Castelul Corvinilor. Pe lângă faptul că ideea în sine de a construi un hotel atât de aproape de un astfel de obiectiv turistic, strigătoare la cer este și mărimea pe care proiectul acestei clădiri îl are.

Unul din arhitecții cu notorietate din România critică proiectul hotelului. Profesorul Universitar Radu Radoslav, arhitect de profesie și membru în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din județul Hunedoara, a atras atenția că hotelul familiei Hărău va pune în umbră monumentul medieval de la Hunedoara.

„Orice intervenție în jurul Castelului Corvinilor trebuia făcută cu foarte foarte mare grijă. Făcând parte din Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din județul Hunedoara, a venit un proiect pentru un hotel care mi s-a părut foarte înalt și care, din punctul meu de vedere acoperă monumentul care are valoare mondială. Dreptul meu e să-mi spun opinia și am spus că, din punct de vedere vizual nu este corect. Va fi o imagine neplăcută. (…) Din punct de vedere urbanistic este o violare a peisajului care ar fi trebuit să pună în valoare Castelul și nu hotelul. Arhitectural, nu vreau să comentez și, din refuzul meu, înțelegeți și care e părerea mea”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Radu Radoslav în urmă cu doi ani.

DETALII AICI: Un hotel cât două mandate de parlamentar. Unde e Castelul Corvinilor!?

Mai jos vă prezentăm imagini ce conțin una din clădiri în toată splendoarea. Nu. Nu este Castelul Corvinilor în prim-plan așa cum v-ați fi așteptat, ci hotelul familiei senatorului. 

 

Situația creată este și mai scandaloasă întrucât se vorbește frecvent despre includerea Castelului Corvinilor pe lista siturilor propuse pentru a intra în Patrimoniul UNESCO.

MAI MULT AICI: Drumul Castelului Corvinilor spre UNESCO. Şansele cetăţii medievale să fie între cele mai valoroase situri din lume Citeste mai mult

Este o altă lovitură pentru România în anul Centenarului. Cu privire la acest caz, ne întoarcem la Ludovic Orban și dorim un răspuns din partea acestuia.

Cum rămâne cu acel „național” din numele PNL ? Își pierde partidul Brătienilor valorile?

Cum rămâne cu acele criterii de integritate pe care PNL le-a invocat adesea?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *