Skip to content
Sănătate

Centre de vaccinare pentru cadrele didactice, deschise în 23 de județe și în Capitală

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministerul Educației anunță că miercuri vor fi deschise centre de vaccinare prioritară pentru angajații din învățământ în 23 de județe ale țării și în municipiul București, până luni urmând să fie deschise și restul centrelor.

Astfel, joi, 25 februarie, vor fi deschise centrele din 14 județe, pe 26 februarie se vor deschide centre în alte 2 județe, iar pe 1 martie vor fi deschise în 3 județe. „Avem 42 de locații pentru învățâmânt preuniversitar (în 41 județe+București), la care se adaugă 20 de locații pentru învățământ universitar”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

" "
" "

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că miercuri va începe vaccinarea prioritară a personalului din învățământ, informează HotNews.ro.

După cum știm, au fost mai multe discuții legate de prioritizarea personalului din învățământ în vederea vaccinării. Ieri a avut loc ultima ședință pregătitoare cu directorii Direcțiilor de sănătate publică din fiecare județ, inclusiv Municipiul București, și am stabilit următoarele lucruri. Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Totodată, acesta a spus că se estimează că în acest proces vor fi vaccinare aproximativ 60.000 de persoane. Asta în condițiile în care deja au fost vaccinați 42.000 de angajați din învățământ, iar alte aproximativ 128.000 de persoane sunt programate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *