Skip to content
Politică

Centru de Documentare a Istoriei, în incinta Universității “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Adrian Dupu: Centrul va fi dotat cu cărți de la Editura “Istros” a Muzeului Brăilei

Facebook/ Adrian Dupu

Liberalul Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, a participat la aniversarea a 140 de ani de la momentul 23 august 1881 când, la castelul Peleş, Regele Carol I semna Decretul cu nr. 2134, prin care autoriza funcţionarea în urbea Brăila a Muzeului Știinţific. Cu această ocazie, secretarul de stat a discutat despre ”înființarea unui Centru de Documentare a Istoriei în incinta Universității de Stat “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul”, R.Moldova.

„Am fost onorat să particip astăzi la acest eveniment aniversar și să primesc Medalia Aniversară din partea Muzeului Brăilei “Carol I”.

Recent am avut o întâlnire cu domnul Costin Croitoru, manager interimar al muzeului, în care am discutat despre un parteneriat între Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova si Muzeul Brăilei pentru înființarea unui Centru de Documentare a Istoriei în incinta Universității de Stat “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul; centrul va fi dotat cu cărți de la Editura “Istros” a Muzeului Brăilei”, spune Adrian Dupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *