Skip to content
Politică

Centrul European de Competențe în Domeniul Securităţii Cibernetice se mută la București. Lucian Bode: Este prima agenție europeană pe care o va găzdui România

Inquam Photos / Silviu Filip

România va găzdui la București Centrul European de Competențe în Domeniul Securităţii Cibernetice, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook. ”Este prima agenție europeană pe care o va găzdui România. Vorbim de o instituție cu profil unic la nivel european care va crește reputația României în domeniu și va contribui în mod deosebit la securitatea cibernetică a Uniunii Europene și statelor membre”, scrie ministrul.

”Mă bucur foarte mult pentru succesul demersului nostru și nu este deloc întâmplător că această decizie a avut loc în timpul guvernării liberale. Succesul nostru este rodul eforturilor coordonate pe care le-am depus în ultimele luni alături de Președintele României, Klaus Iohannis, colegii din Guvernul Liberal în frunte cu Prim-Ministrul Ludovic Orban, colegii din Parlamentul European și alte instituții partenere ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru depunerea candidaturii României pentru a găzdui această instituție. Încă din prima clipă am fost foarte încrezător în sanșele noastre, pentru că România are toate condițiile pentru a găzdui Centrul și merită pe deplin acest lucru. Nu a fost de prisos, iar Capitala României a fost selectată în urma unei competiții foarte strânse cu alte orașe europene importate, precum Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și Leon.

Îi felicit pe toți cei care au pus umărul la acest succes extraordinar și le mulțumesc pentru implicare și colaborare! Am dovedit că se poate!”, a completat Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *