Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a ridicat nivelul de risc pentru mpox la ”moderat”

Sursa foto: Unsplash

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a ridicat vineri nivelul de risc pentru mpox, de la ”scăzut” la ”moderat”, la o zi după ce oficialii mondiali din domeniul sănătăţii au confirmat prima infecţie cu o nouă tulpină a virusului în afara Africii, în Suedia, relatează Reuters.

Şeful instituţiei UE de sănătate publică a declarat că vor exista mai multe cazuri importate de noua tulpină de mpox în Europa, în următoarele săptămâni, deşi riscul de transmitere susţinută rămâne scăzut.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri mpox o urgenţă globală de sănătate publică, cea mai mare formă de alertă, în urma unui focar în Republica Democratică Congo care s-a răspândit în ţările vecine.

OMS a găzduit vineri o întâlnire de urgenţă pentru a discuta modalităţi de a asigura accesul global echitabil la teste, tratamente şi vaccinuri pentru virus, a declarat un oficial important.

Mpox, o infecţie virală care provoacă leziuni pline de puroi şi simptome asemănătoare gripei, are de obicei forme uşoare, dar poate şi ucide.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: