Skip to content
Economie

Centura București: Încep lucrările pentru lărgirea la 4 benzi pe porțiunea dintre DN 2 și Autostrada Soarelui, din fonduri UE

G4media

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu compania italiană Tirrena Scavi contractul pentru finalizarea lucrărilor de lărgire a 11 km din Centura Bucurreștiului, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Lucrările vizează lățirea la 4 benzi pe sectorul de centură dintre DN2 (drumul București – Urziceni) și autostrada A2 (București – Constanța).

Valoarea contractului este de 235 de milioane de lei fără TVA, finanțarea venind de la UE (prin Fondul de Coeziune). Constructorul va trebui să realizeze câteva noduri rutiere și pasaje noi pentru a elimina intersecțiile la nivel.

Centura București este una dintre cele mai aglomerate șosele din țară din cauză că pe o mare porțiune se circulă pe două benzi, ceea ce duce la timpi de așteptare în trafic uriași. Bucureștiul este singura capitală din UE fără o centură rutieră modernizată, scrie G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *