Skip to content
Politică

”Cenușăreasa”, varianta PSD. Povestea fostei secretare, actual ministru

ziarul liber in teleorman

Noul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan din guvernul lui Grindeanu a străbătut un drum anevoios de la o simplă secretară de școală primară la ministru de Interne, cum s-ar spune, ”Cenușăreasa”- în varianta modernă, marca PSD.

Care este secretul?

Proaspăta șefă de la Interne, Carmen Dan, este teleormăneancă din Videle și locuiește la parterul unui bloc obișnuit, fiind vecină cu un alt lider PSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Deși demnitar de aproape șapte ani, fiind subprefect și prefect în Teleorman, Carmen Dan locuiește încă într-un apartament dintr-un bloc ponosit din Videle. Hainele puse la uscat în fața blocului și zecile de antene tip lighean agățate la geamuri sunt indiciile că în cartier stau, de fapt, oameni simpli, nicidecum lideri politici. Cu toate acestea, la parterul unuia dintre blocuri stă actualul ministru de Interne, iar la etajul trei un alt lider PSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Prima femeie ministru de Interne a fost audiată în Parlament cu ușile închise. Jurnaliştii nu au avut acces, motivul invocat de membrii Comisiilor fiind acela că vor fi luate în discuţie subiecte ce ţin de siguranţa naţională.

„Din punctul meu de vedere a fost o audiere aşa cum ar trebui să se desfăşoare. Nu am venit pregătită cu întrebări, am venit cu programul de guvernare. Voi analiza foarte bine ce se întâmplă la Ministerul de Interne şi care sunt vulnerabilităţile”, a declarat Carmen Dan, la încheierea audierii.

Întrebată de jurnalişti dacă va demisiona în cazul în care va fi pusă sub acuzare într-un dosar penal, Carmen Dan a spus: „Aşa cum mă cunosc, nu am de ce să fiu acuzată într-un dosar, pentru că rolul meu la nivelul ministerului va fi să muncesc”.

 

Citiți AICI întreaga anchetă semnată EVZ.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *