Skip to content
Politică

Cenzură în sistemul medical. Vlad Voiculescu răbufnește: Reflexe ale unui regim dictatorial! EXCLUSIV

Inquam Photos

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a reprimat relația pe care personalul medical o avea cu presa printr-o măsură luată acum câteva zile. În acest fel, pe viitor, va deveni aproape imposibil să aflii detalii de la TV, radio, presă scrisă sau online despre criza imunoglubulinei, a vaccinurilor sau medicamentelor pentru tratament oncologic.

CITIȚI MAI MULT AICI: Ministrul Sănătății a lăsat medicii în tăcere absolută: nu vor mai putea vorbi cu presa

" "
" "

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat luni pe fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a oferi o opinie referitoare la această inițiativă a PSD în domeniul Sănătății. Astfel, Vlad Voiculescu a transmis pentru PSnews.ro că „datele despre pacienți nu ar trebui niciodată să fie făcute publice”, în timp ce informațiile despre alte aspecte cum ar fi lipsurile sau neregulile din spitale „ar trebui să poate fi oricând făcute publice”.  

Vlad Voiculescu face referire inclusiv la cazul în care Vâlcov a publicat fișa medicală a protestatarului #Rezist Sandu Matei pentru a-l discredita, ambele situații fiind „reflexe ale unui regim dictatorial”.

„Datele despre pacienți nu ar trebui niciodată să fie făcute publice.

Informațiile despre orice altceva, și cu atât mai mult despre lipsuri sau nereguli din spitale, ar trebui să poate fi oricând făcute publice. Vorbim de instituții publice și de interesul public.

Dacă este adevărat, este o mizerie. PSD probabil încearcă să ascundă neajunsurile și neregulile din sistemul medical. Neajunsuri și nereguli care ucid în fiecare zi. Nu mă așteptam la așa ceva de la doamna ministru și sper că este la mijloc o neînțelegere.

Și o mizerie și mai mare este ceea ce face PSD, prin reprezentanți de vârf precum Vâlcov: să publice documente medicale ale pacienților.

Să institui cenzura asupra datelor care privesc interesul public și să îi decredibilizezi pe adversarii politici prin orice mijloace, ambele sunt reflexe ale unui regim dictatorial, a spus fostul Ministru al Sănătății.

Totodată, chestionat dacă mai sunt persoane care ar trebui trase la răspundere în cazul fișei medicale publicate de Vâlcov, Vlad Voiculescu a menționat că zonele unde ar trebui să fie făcute cercetări sunt fie în domeniul sanitar, fie în domeniul social.

„Sigur că da. Un consilier nu are cum să aibă acces la documentele medicale ale unui om. Documentele vin fie din domeniul sanitar, fie din domeniul social, dacă omul a trebuit să își depună documentele medicale la un moment dat pentru un ajutor social.

Indiferent cine este pacientul, este ilegal și profund imoral ca oricine, dar mai ales cineva plătit din bani publici să își folosească funcția și puterea pentru a îi face rău cuiva care este sau a fost bolnav. Așa ceva poate face doar cineva care și-a pierdut complet orice urmă de bun simț’‘, a conchis Vlad Voiculescu pentru PSnews.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *