Ceremonia de deschidere a JO de la Paris, „cel mai mare spectacol al secolului XXI”, a început

Sursa foto: X

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, despre care organizatorii proomit că va fi „cel mai mare spectacol al secolului XXI”, a început, vineri, la Paris. Pe lângă miile de sportivi partticipanţi, Sena şi monumentele sale emblematice vor fi în centrul ceremoniei evenimentului.

Show-ul, care include un spectacol artistic, o paradă a sportivilor, imnuri şi discursuri, se desfăşoară pentru prima dată în afara unui stadion olimpic, pe o distanţă de şase kilometri de-a lungul fluviului Sena, urmându-l de la est la vest până la Turnul Eiffel, unde va avea loc spectacolul final.

Dansatori, muzicieni, comedianţi, jongleri, patinatori şi motociclişti BMX vor lua cu asalt ambele maluri ale râului, podurile şi acoperişurile, pentru a crea 12 tablouri artistice.

În acelaşi timp, aproape 7.000 de sportivi, reprezentând naţiunile participante, vor defila în 85 de bărci, purtând culorile delegaţiei lor.

Respectând tradiţia, Grecia va fi prima naţiune introdusă în timpul ceremoniei. Starul NBA Giannis Antetokounmpo este unul dintre purtătorii drapelului elen la JO 2024. Delegaţia Greciei va fi urmată de Echipa Olimpică a Refugiaţilor, iar ţara gazdă, Franţa, va încheia plutonul. Sportivii din Rusia şi Belarus care concurează individual, din cauza rolului ţărilor lor în războiul din Ucraina, nu vor participa la ceremonie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: