Skip to content
Internațional

Ceremonia de înmormântare a lui George Floyd a început în Houston. Familia și prietenii s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu

facebook
" "

Slujba de înmormântare a lui Floyd este în curs de desfășurare în Houston. Una dintre cele mai importante personalități care asistă la ceremonie este Al Sharpton, celebru activist pentru drepturile comunităților afro-americane din SUA. Acesta este cel care va rosti un elogiu în amintirea lui George Floyd.

Locuitorii din Minnesota au păstrat un momnt de reculegere de 8 minute și 46 de secunde în memoria lui George Floyd. Omagiile au loc în toată America și în restul lumii pentru a marca înmormântarea lui Floyd.

" "
" "

În Houston, orașul unde are loc înmormântarea oficialii au închis străzile care duc spre cimitir, dar susținătorii pot încă urmări procesiunea.

Începând de marți dimineață, gardurile erau amplasate de-a lungul bulevardului Cullen pentru a permite oamenilor să aducă un ultim omagiu lui Floyd.

Aproape 500 de persoane au putut intra în biserica Fountain of Praisese. Majoritatea celor prezenți sunt îmbrăcați în alb, pentru a sărbători viața lui George Floyd, mai degrabă decât negru pentru a-l jeli. Membrii familiei lui George Floyd au spus că astăzi nu marchează sfârșitul, ci mai degrabă începutul unei noi ere.

După mai bine de două săptămâni de manifestații și proteste violente împotriva rasismului, omul a cărui moarte a dat naștere unei mișcări internaționale și ale cărui ultime cuvinte – „Nu pot respira” – au devenit emblematice, va fi înmormântat marți în cadrul unei ceremonii private în Houston. Mormântul lui George Floyd, 46 de ani, se va afla lângă cel al mamei sale.

Serviciul, programat să înceapă la ora 11:00 ora locală (19:00 ora României), la biserica Fountain of Praise, vine după cinci zile de memorii publice aduse lui George Floyd în Minneapolis, Carolina de Nord și Houston și la două săptămâni după ce un ofițer de poliție din Minneapolis a fost înregistrat video apăsând cu genunchiul pe gâtul lui Floyd aproape nouă minute, în timp ce acesta striga disperat că nu poate respira. Ofițerul, Derek Chauvin, a fost acuzat de omor de gradul doi. Cauțiunea sa a fost stabilită până la 1,25 milioane de dolari, scrie cbsnews.com.

La ceremonia de înmormântare vor fi permise 500 de persoane la biserică, ceea ce reprezintă 25% din capacitatea lăcașului de cult de 2.000 de locuri. Participanții vor respecta protocoalele de distanțare socială strictă. Toți participanții vor trebui să intre prin detectoare de metale și de verificare a temperaturii.

Organizatorii au confirmat că primarul din Houston, Sylvester Turner, deputatul  Sheila Jackson Lee, avocatul Benjamin Crump, Slim Thug, Leela James, Paul Wall, Floyd Mayweather, congresmanul Al Green și episcopul James Dixon vor participa la ceremonie.

Activistul AI Sharpton este așteptat să rostească elogiul, așa cum a făcut-o la ceremonia din Minneapolis joia trecut. Dr. Remus E. Wright și pastorul Mia K. Wright vor aduce salutul sărbătorii vieții.

Candidatul democratic la președinție, Joe Biden, s-a întâlnit luni cu familia lui Floyd, înainte de înmormântare, a declarat Crump, avocat al familiei. Crump a declarat că fostul vicepreședinte a petrecut mai mult de o oră cu membrii familiei lui Floyd.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *