Skip to content
Republica Moldova

Ceremonia de primire a ajutoarelor din România, organizată sub un pod insalubru. Tomac: Când te cheamă Dodon și îți place să stai sub ruși, acționezi ca un frustrat

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PMP, Eugen Tomac, a semnalat pe Facebook că cele douăzeci de camioane încărcate din România cu materiale de primă necesitate „au fost întâmpinate cum nu se putea mai frumos la graniță, însă s-au oprit cum nu se putea mai urât și josnic sub un pod de la intrarea în Chișinău!”.

Eugen Tomac îi atrage atenția lui Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, că Basarabia e România!, fiindcă „sângele apă nu se face!”.

„În timp ce Rusia livrează doar propagandă, România oferă un sprijin real pentru oamenii nevinovați afectați de noul coronavirus. Cele douăzeci de camioane încărcate cu materiale de primă necesitate au fost întâmpinate cum nu se putea mai frumos la graniță, însă s-au oprit cum nu se putea mai urât și josnic sub un pod de la intrarea în Chișinău!

Dar, când te cheamă Dodon și îți place să stai sub ruși, acționezi ca un frustrat. Dacă nici atunci când, pe patul de spital, cineva îți aduce o cană cu apă nu ești în stare să îi spui un nesincer, dar politicos “mulțumesc”, atunci îți meriți soarta de slugă.

De la București, camioanele cu ajutoare materiale au plecat din Piața Victoriei și vor ajunge, vrea Dodon sau nu, la toți cei care au nevoie de ele. De sub pod sau din centru, românii din R. Moldova știu exact cine le este alături oricând au nevoie.

Aceste gesturi sfidătoare nu se uită, însă și Dodon să rețină: sângele apă nu se face!

Basarabia e România!

Uniți în Europa!”, se arată pe pagina de Facebook a Eugen Tomac.

Guvernul Republicii Moldova a organizat ceremonia de recepționare a camioanelor cu echipamente donate de România sub podul Telecentru de pe șoseaua Hâncești, potrivit unui anunț oficial.

Imaginile transmise de presa din Republica Moldova arată o zonă insalubră, plină de grafitti, într-o zonă mărginașă a capitalei Chișinău. Aici au fost primiți angajații ISU care au adus 20 de camioane cu măști, combinezoane, dezinfectanți, spirt și medicamente pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Convoiul de 20 de camioane cu ajutoare umanitare din România a ajuns la Chișinău.

Publicată de Ziarul de Gardă pe Joi, 7 mai 2020

Ceremonia a fost programată joi, începând cu ora 13.30, iar premierul Ion Chicu a întârziat câteva minute. La sosirea sub pod, unde îl așteptau militarii români și miniștrii Marcel Vela și Nelu Tătaru, Chicu a fost huiduit de sutele de cetățeni moldoveni strânși cu steagurile României și ale UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *