Skip to content
Societate

Ceremonia oficială de la Arcul de Triumf, din 1 Decembrie, va putea fi urmărită online

ps news

Ministerului Apărării Naţionale a anunţat că ceremonia oficială organizată de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, nu va fi un eveniment deschis publicului. La ceremonie vor participa aproximativ 150 de militari.

„Pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune”, anunţă MApN. Ceremonia va putea fi urmărită şi online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale. Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai armatei vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. În Capitală va avea loc luni, începând cu ora 11.00, o repetiţie la Arcul de Triumf, care se va desfăşura în aceleaşi condiţii de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Accesul publicului nu va fi permis în zona de desfăşurare a evenimentului şi nici în spaţiile adiacente locului de desfăşurare a repetiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *