Ceremonie | 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Președinta Maia Sandu: La mulți ani, Moldova!

Astăzi, 27 august, când se împlinesc 32 de ani de la proclamarea Independenței R. Moldova, la Chișinău vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Guvern.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj emoționant cu prilejul celei de-a 32-a aniversare a Zilei Independenței statului.

„În ochii lor, Moldova e bogată – clădită pe truda lor, moștenire transmisă copiilor.

În ochii lor, Moldova are viitor – construit acasă cu încredere.

În ochii lor, Moldova este în pace și siguranță – pentru cei dragi, pentru neam.

În ochii lor, Moldova e peste tot în lume – omul sfințește locul.

În ochii lor, Moldova se dezvoltă – prin munca valoroasă a fiecăruia.

În ochii lor, Moldova e frumoasă – ea crește în mâinile noastre.

În ochii Moldovei se reflectă cu mândrie oamenii noștri.

La mulți ani, Moldova!”

MESAJUL PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS: România este alături de Moldova și va continua să sprijine aderarea sa la UE

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul zilei naţionale a Republicii Moldova, care sărbătoreşte 32 de ani de la proclamarea independenţei.

„Felicitări Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenţei! România este alături de Moldova şi va continua să sprijine aderarea sa la UE, rezilienţa RMD, siguranţa şi prosperitatea cetăţenilor săi”, a scris preşedintele Iohannis pe Twitter.

MESAJUL PREMIERULUI MARCEL CIOLACU: Cele mai bune gânduri fraţilor de peste Prut

(w620) Prim-minis

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul zilei naţionale a Republicii Moldova, care sărbătoreşte 32 de ani de la proclamarea Independenţei.

„Cele mai calde şi bune gânduri fraţilor noştri de peste Prut cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova! La mulţi ani, Republica Moldova!”, a scris premierul duminică, pe Twitter.

În august 1991, după eşecul puciului forţelor conservatoare, Parlamentul s-a întrunit la 27 august pentru a hotărî destinul Republicii Moldova. În acea zi, votul a fost precedat de cea mai amplă Mare Adunare Naţională, în timpul căreia cetăţenii prezenţi în număr impresionant s-au pronunţat pro-Independenţă. Imediat, cu majoritate absolută de 278 de voturi, Declaraţia de Independenţă a fost votată. În scurt timp, Republica Moldova este recunoscută de aproape toate statele lumii, iar la 2 martie 1992 devine membru ONU cu drepturi depline.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL