Ceremonie la Paris în memoria fostului preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors

Sursa foto: X

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat vineri, în cadrul unei ceremonii solemne la care au asistat numeroşi lideri europeni, memoria fostului preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors, decedat pe 27 decembrie, la 98 de ani, transmite AFP.

„Jacques Delors nu a renunţat niciodată să încerce să reconcilieze, să caute alternative, să construiască poduri. (…) A contribuit la desenarea chipului Europei de astăzi, trăsătură cu trăsătură”, a spus Macron, referindu-se la politicianul francez care s-a aflat în fruntea Comisiei Europene între 1985 şi 1995, perioadă în care a înfiinţat piaţa unică, a declanşat semnarea acordurilor Schengen, a lansat programul Erasmus şi reforma politicii agricole comune, între altele.

Delors a făcut să apară „posibilitatea unei social-democraţii emancipate, a unei Europe unite, cea a Schengen, Erasmus, Maastricht, sudată prin valori comune, din Compostela până în Balcani, de la Atlantic la Marea Neagră”, a mai enumerat şeful statului francez, asigurând că drumul deschis de Delors „continuă”.

La ceremonia de la Paris au asistat numeroşi lideri europeni, între care premierul ungar Viktor Orban, preşedintele german Frank Walter Steinmeier, premierul belgian Alexander De Croo, cel olandez Mark Rutte, preşedinţii Consiliului, Comisiei, Parlamentului European şi Băncii Centrale Europene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL