Skip to content
Politică

Cererea de arestare a deputaților PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, la Comisia juridică

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost convocat pentru sâmbătă, ora 12.00, pentru a discuta solicitarea de arestare preventivă a deputaților PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, urmăriți penal în Dosarul Retrocedărilor de păduri, în care este cercetat și senatorul Ilie Sârbu.

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat că membrii comisiei juridice vor analiza solicitarea DNA și, în cazul în care nu vor cere date suplimentare, raportul ar putea fi gata luni, marți sau miercuri.

Întrebat cum va vota, Zgonea a susținut că așteaptă raportul comisiei. ”Pe mine mă întrebați mereu cum votez. Aștept raportul Comisiei Juridice. Sunteți singurii jurnaliști din Europa care aveți acces în plen”, a declarat Zgonea, iritat de insistența ziariștilor.

Potrivit regulamentului, Biroul Permanent ar urma să trimită solicitarea DNA la comisia juridică, pentru formularea unui punct de vedere. De asemenea, grupul parlamentar PSD poate formula un punct de vedere în privința solicitării DNA, după care este convocat plenul pentru votul final, secret, cu bile.

Constituția precizează că parlamentarii pot fi urmăriți penal, dar nu pot fi reținuți, arestați sau percheziționați decât cu încuviințarea Camerei din care fac parte.În cazul senatorului PSD Ilie Sârbu, procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală, dar nu au cerut arestarea, informează evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *