Skip to content
Societate

Cererea de încuviinţare a urmării penale a lui Tăriceanu, discutată în Comisia Juridică a Senatului: Solicitarea DNA este tergiversată de jumătate de an

Cererea de încuviinţare a urmării penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost pusă pe ordina de zi a şedinţei Comisiei Juridice a Senatului. Această solicitare a DNA a fost trimisă către Parlament încă din 7 noiembrie 2018, dar senatorii au tergiversat sub orice formă posibilă oferirea unui răspuns.

Dacă se va întruni cvorum şi Comisia Juridică va face un raport pe această solicitare, atunci ridicarea imunităţii liderului ALDE va merge la vot în plenul Senatului. Doar în urma unui vot pozitiv, procurorii vor avea putea să meargă mai departe cu dosarul, scrie B1.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă Comisia juridică a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două şedinţe în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cererii DNA de încuviinţare, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Tăriceanu a afirmat la rândul său că doreşte urgentarea procedurii şi elaborarea unui aviz privind sesizarea DNA, declarându-se dispus să meargă în plen la vot pentru a îşi prezenta punctul de vedere privind acuzaţiile aduse de procurori.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *