Cererea de mașini SH de bună calitate este în creștere în România

roată maşină
Sursa foto: Aleksandar Manasiev on Unsplash

Cererea de mașini second hand de bună calitate este în creștere în România, dar perioada în care acestea sunt vândute variază în funcție de marcă, putând ajunge chiar și la peste două luni.

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din România, de la hatchback-uri de dimensiuni mici până la SUV-uri de lux. Chiar dacă până și modele cele mai rare își găsesc în cele din urmă un nou proprietar, timpul mediu necesar pentru a vinde un vehicul la mâna a doua variază. La urma urmei, unele mașini sunt pur și simplu mai populare decât altele.

Cercetările companiei de date auto carVertical au relevat că românii preferă mașinile din clasa economică, deoarece aceste modele și-au găsit cel mai rapid proprietari noi. Cu toate acestea, pentru a vinde anumite modele poate dura peste 2 luni.

Din top 5 mașini cele mai vândute din România toate provin din Japonia, fiind produse de Honda, Suzuki și Mitsubishi. Este nevoie în medie de 25,7 zile pentru a vinde o Suzuki Grand Vitara, care este mașina cel mai rapid vândută din țară. Această mașină oferă șoferilor capabilități SUV și este și destul de ieftină, ceea ce o face o alegere populară pe piața mașinilor second hand.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: