Skip to content
Politică

Cererea lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă

nineoclock.ro

Procurorul Gheorghe Stan, şeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, a respins vineri cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procorului din dosarul său, Adina Florea.

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare, informează Adevărul.ro.

Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General”, a declarat Kovesi.

Potrivit Codului de Procedură Penală, cererile de recuzare sunt soluţionate de procurorul ierarhic superior. Astfel, cererea de recuzare a Adinei Florea va fi soluţionată de şeful secţiei speciale, Gheorghe Stan. Iar cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan va fi soluţionată de unul dintre şefii Parchetului General: fie de  Augustin Lazăr, fie de prim-adjunctul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *