Skip to content
Politică

Cererea USB de renumărare a voturilor, respinsă. Clotilde Armand, reacție dură: „Sunt extrem de supărată!”

Cererea USB de renumarare a voturilor din mai multe sectii din sectorul 1 a fost respinsa de Biroul Electoral de Circumscriptie, potrivit hotnews.ro. 

„Cu unanimitate de voturi s-a hotarat de Biroul de circumscriptie al sectorului 1 respingerea ca neintemeiata a solicitarii USB de renumarare a voturilor”, a declarat presedintele Biroului Electoral Sector 1 Alexandru Stoian.

În acest context, candidata USB pentru Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat tranșant, declarând ca decizia Biroul de circumscriptie al Sectorului 1 de a respinge cererea de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii reprezinta un „abuz complet”.

„Trebuie sa recunosc ca sunt extrem de suparata. Oricare ar fi rezultatul, mi se pare ca este normal, intr-o tara ca Romania, in Bucuresti, in Sectorul 1 sa facem acest efort minim de renumarare a unor voturi. Nu e o cerere abuziva, e o cerere care a fost justificata. Oricine care are in fata ochilor cifrele intelege ca are rost si este chiar necesar sa facem aceasta verificare. E un abuz complet. Eu inteleg acum de ce au tergiversat, dar decizia finala a fost gresita. Va tinem la curent cu pasii pe care ii vom urmari acum”, a spus ea, intr-un mesaj video postat pe Facebook .

Totodată, Clotilde Armand a apreciat ca o renumarare a voturilor in unele sectii ar fi fost si in interesul candidatului social-democrat, Dan Tudorache, pentru ca sa nu existe dubii asupra victoriei sale in alegeri.

„Daca el intr-adevar va fi primar, e bine sa nu fie un proces patat de dubii. Domnul Tudorache, acum cateva minute, la TVR1, a anuntat ca nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu consider ca acest lucru devine o problema care trebuie escaladata. Pana acum eu am avut incredere ca totul se va rezolva in mod civilizat. Acum incep sa am dubii despre acest lucru. Va trebui sa ma sustineti pentru a obliga PSD-ul sa fie mai corect, mai transparent si sa nu foloseasca aceste metode care sunt anti-democratice”, a adaugat reprezentanta USB.

Ea a sustinut ca situatia trebuie clarificata, deoarece cifrele sunt „extrem de ciudate”. 

„Avem un tipar care face corelatie intre numarul de voturi anulate, numarul de voturi luate la Consiliul Local, numarul de voturi luate de Nicusor Dan, iar acest tipar se aplica foarte bine la toate sectiile unde am avut reprezentanti. In sectiile unde nu am avut reprezentanti, adica 37, lucrurile nu sunt deloc la fel. In aceste sectii am avut eu mai putine voturi la candidatura pentru Primarie decat la Consiliul Local, unde eu sunt prima pe lista. (…) Noi am cerut renumararea numai in 18 sectii, nu peste tot, explicand ca daca in aceste 18 sectii se dovedeste ca e o problema, atunci o sa vedem daca se justifica sa facem o renumarare in toate sectiile. Ni s-a respins aceasta cerere”, a precizat Armand.

3 comentarii la “Cererea USB de renumărare a voturilor, respinsă. Clotilde Armand, reacție dură: „Sunt extrem de supărată!”

 1. Clozet asta e cam dusa… poate stie de-altele, ca de aia i se spune French kiss si nu German kiss. Clozet, cum se zice mxxe in franceza? Personal, ma sperie ca clipeste (cacofonie oportuna in closet) usor schizoid, cam cum ii fugeau ochii-n cap lui MRUnguent.

 2. Cu totul, partidul asta USB are vreo 30 de membri, care au și candidat, toți, la alegerile din București. Interesant de observat, cam jumătate dintre acești candidați au nume extrem de cosmopolite:
  – Seidler
  – Bulfon
  – Oliver Leon Paiusi
  – Clotilde Armand
  – Aimee Bugner
  – Berta Vasiliauskaite
  – Franovici
  – Vincent Briot
  – Wring
  – Dobrev
  – Marco Marongiu
  – Caroline Ariela
  – Smigelschi
  – Antonio Andrusceac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *