CET Grivița, care asigură căldura și apa caldă mai ales în Sectorul 1 al Capitalei, poate rămâne fără licență.

Sursa foto: Freepik

CET Grivița, aflată sub controlul Consiliului Local al Sectorului 1 al Capitalei, care asigură căldura și apa caldă pentru cartierele Giulești, Crângași, Calea Griviței, Mihalache, Pajura și Bucureștii Noi, ar putea rămâne fără licență de producere de energie termică, prin retragerea acesteia, anunță Profit.ro. Directorul general interimar al companiei, Radu Curcan, a declarat că licența de producție de energie termică va fi într-adevăr retrasă și a adăugat că activitățile de producție de energie termică și energie electrică se vor desfășura în baza unei licențe unice, care va acoperi ambele tipuri de operațiuni.

Pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna aceasta a Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se află un ″Proiect de decizie și raport privind retragerea Licenței nr. 726 pentru producerea de energie termică, acordate CET GRIVIȚA SRL prin Decizia președintelui ANRE nr. 397/17.03.2006″, precum și un ″Proiect de decizie și raport privind modificarea Licenței nr. 725 pentru producerea de energie electrică, acordate societății CET GRIVIȚA SRL prin Decizia președintelui ANRE nr. 396/17.03.2006″.

″Activitatea de producere a energiei termice va continua ca și până acum. Dacă până în prezent societatea noastră deținea o licență pentru producerea de energie termică și una pentru producerea de energie electrică, acestea se vor unifica în cadrul aceleiași licențe. Având în vedere că energia electrică este produsă în cogenerare, producția celor două tipuri de energie nu este posibilă decât simultan cu instalațiile aflate în exploatare la momentul de față″, a spus directorul interimar al CET Grivița, Radu Curcan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: