Skip to content
Societate

Cetatea Făgăraşului, vizitată de peste 1.000 de turişti în weekend-ul de Rusalii

Flickr

Peste 1.000 de turişti au vizitat Cetatea Făgăraşului în weekend-ul de Rusalii, informează un comunicat remis, joi, AGERPRES, de Muzeul Ţării Făgăraşului.

„În weekend-ul care a trecut, Muzeul Ţării Făgăraşului a fost vizitat de peste 1.100 de turişti, inclusiv de grupuri. A fost o surpriză plăcută, pentru că ne aşteptam la un număr relativ mic de vizitatori, ţinând cont că vin după o îndelungă perioadă de pandemie. Sâmbătă am avut 250, duminică 550, iar luni am avut peste 350 de turişti. Aceştia cunoşteau regulile care trebuiau respectate pentru vizitarea circuitului expoziţional. Îmbucurător este şi faptul că au început să vină oameni organizaţi în grupuri, pentru noi fiind un semn că suntem pe drumul cel bun”, a declarat, potrivit sursei citate, managerul Muzeului Ţării Făgăraşului, Elena Băjenaru.

Cetatea Făgăraşului este într-un amplu proces de restaurare, în urma unor investiţii din fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, însă obiectivul turistic este deschis pe toată durata lucrărilor, procesul putând fi observat îndeaproape de către turişti.

„Ne aşteptăm ca numărul vizitatorilor să crească, ţinând cont că vor începe concediile şi excursiile, şi să ne apropiem măcar de 50% din numărul celor care ne-au trecut pragul anul trecut”, a mai spus Elena Băjenaru în comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *