Skip to content
Societate

Cetăţeanul olandez suspectat de uciderea fetiţei din Dâmboviţa, pus sub acuzare pentru omor calificat, agresiune sexuală şi răpire

Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, procurorul Georgeta Camelia Matei, a declarat pentru News.ro că suspectul a fost pus sub învinuire pentru trei infracţiuni, respectiv omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire.

Primele concluzii ale medicilor legişti în urma necropsiei arată că fetiţa de 11 ani a murit în urma strangulării cu un laţ din material textil, a declarat sursa citată, scrie news.ro.

În ceea ce priveşte agresiunea sexuală, se fac în continuare analize, a precizat reprezentantul Parchetului.

Surse judiciare susţin că cetăţeanul olandez a părăsit teritoriul României înainte ca faţă de el să înceapă procedura penală, urmând ca autorităţile judiciare române să facă demersurile privind localizarea lui şi luarea unei măsuri preventive faţă de acesta.

Fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, care vineri nu s-a mai întors acasă de la şcoală, a fost găsită duminică, moartă. Anchetatorii au anunţat că fetiţa a fost ucisă în aproximativ 30 de minute din momentul răpirii.

Mihaela Adriana Fieraru a dispărut pe drumul de la şcoală către casă, trupul său, cu urme de violenţă, fiind găsit în nişte tufişuri în afara localităţii.
Procurorul de caz a indicat duminică, într-o conferinţă de presă, că, potrivit datelor existente, la momentul sesizării organelor penale fetiţa nu mai era în viaţă.
Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, l-am văzut în imagini când a ieşit din Gura Şuţii şi a intrat în următoarea localitate după o jumătate de oră, iar distanţa putea fi parcursă în doar câteva minute. Nu se justifica timpul parcurs”, a spus el.
El a afirmat că fetiţa a fost ucisă în cel mult jumătate de oră după ce a fost răpită.
Procurorul a confirmat că sunt urme de violenţă pe corpul fetiţei, dar a subliniat că se va stabili la autopsie dacă anumite urme de violenţă sunt produse de animalele sălbatice.
El a mai spus că principalul suspect este un cetăţean străin.

Maşina închiriată cu care fetiţa a fost răpită pe drumul de la şcoală către casă a fost verificată de specialişti, fiind prelevate probe.

De asemenea, au avut loc percheziţii într-un  apartament din Capitală care ar fi fost închiriat de bărbatul cu cetăţenie olandeză care ar fi răpit-o şi ucis-o pe fetiţă.

Totodată, imagini cu maşina în care apare şi fetiţa au fost preluate de camerele de supraveghere de la Primăria localităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *